Με μία συνάντηση-έκπληξη αρχίζει δυναμικά ο νέος κύκλος της πολιτιστικής εκπομπής «Art Week», το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, στις 20:00. Η Λένα Αρώνη ταξιδεύει στην Κρήτη για να μιλήσει με τη σπουδαία συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ, εκεί όπου μένει συχνά και εμπνέεται.

Είναι η πρώτη συνέντευξη της πολυαγαπημένης Αγγλίδας συγγραφέως στο ελληνικό κοινό μετά την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας, ύστερα από ειδικό προεδρικό διάταγμα.

Η Βικτόρια Χίσλοπ μιλάει για όλα: για το ξεκίνημά της, το «Νησί», για την έμπνευση, την αγάπη της για την Ελλάδα και πώς γεννήθηκε αυτή, για το τι σημαίνει επιτυχία, ευτυχία, για τα παιδιά της, τον Covid 19, τις αγωνίες ως προς το μέλλον και τα όνειρά της.

Με απλότητα, σεμνότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια, φωτίζει τον τρόπο με τον οποίο ζει και δημιουργεί.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία – επιμέλεια εκπομπής: Λένα Αρώνη
Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας

«Art Week»

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το «Art Week» επιστρέφει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, παρουσιάζοντας κάθε εβδομάδα αγαπημένους καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, αλλά και νεότερους που, με τη δυναμική και τη φρεσκάδα τους, έχουν κερδίσει ήδη μια θέση στη σύγχρονη πολιτιστική επικαιρότητα.

Η Λένα Αρώνη βγαίνει έξω στην πόλη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του πολιτισμού. Συναντά και συνομιλεί με τραγουδιστές, μουσικούς, σκηνοθέτες, λογοτέχνες, ηθοποιούς, εικαστικούς πίσω από τα φώτα της σκηνής, μέσα στα σπίτια και τα εργαστήριά τους, εκεί όπου γεννιούνται και παίρνουν σάρκα και οστά οι ιδέες τους.

Οι άνθρωποι των Τεχνών μοιράζονται μαζί της σκέψεις και συναισθήματα, αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν το αντικείμενό τους και περιγράφουν χαρές και δυσκολίες που συναντούν στην πορεία τους.

Σκοπός του «Art Week» είναι να αναδείξει το προσωπικό στίγμα των σπουδαίων αυτών Ελλήνων καλλιτεχνών, που με το έργο τους έχουν επηρεάσει καθοριστικά τη σκέψη και την καθημερινότητα του κοινού που τους ακολουθεί και να μας συστήσει και τη νεότερη γενιά, με δυνατά ήδη δείγματα γραφής στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.

Μοιράσου το άρθρο: