«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Το 14ο επεισόδιο της εξαιρετικής δραματικής σειράς «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο ομότιτλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, στις 20:30.

Η δραματική σειρά εποχής, παραγωγής 2018-2019, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, θα ολοκληρωθεί σε 16 ωριαία επεισόδια.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Έπειτα από την ερωτική επιστολογραφία του Αντώνη Κωστούλα, εθελοντή στρατιώτη στη Μεραρχία Αρχιπελάγους, με την τρυφερή Μυρσίνη, δασκάλα του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, ακολουθούμε τα βήματα των πολιτικών εξελίξεων που μας οδηγούν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γενικότερα διαπλέουμε σε μια διαχρονική ματιά των απάνθρωπων συνθηκών και της καταστροφικής ματαιότητας κάθε πολέμου. Μία υπέροχη, ευαίσθητη ερωτική ιστορία, που μεγαλώνει όπως «μια παπαρούνα» στα ζοφερά χαρακώματα.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας και κυρίως στη Μυτιλήνη, τη Μακεδονία και την Αττική.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Το casting συνθέτουν μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του εγχώριου καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, ώρα 20:30

Επεισόδιο 14ο. Η νέα θέση της Μεραρχίας του Αιγαίου Πελάγους με το κωδικό όνομα «Άλφα Μπις» είναι σ’ ένα χαράκωμα επαφής στην πρώτη γραμμή.  Απέναντί της, βρίσκεται «ο λόφος χελώνα», που είναι καλά οχυρωμένος και διαθέτει πυκνά πολυβολεία. Και οι δύο μεριές βρίσκονται σε άγρυπνη επιφυλακή, κανείς όμως δεν πειράζει τον άλλο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή  για ένα καθοριστικό χτύπημα που θα έχει ως συνέπεια την προώθηση όλης της συνοριακής γραμμής στο έδαφος του αντιπάλου.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Οι Έλληνες στρατιώτες, μετά τη σύντομη ανάπαυση στη Βελούζινα, γρήγορα προσαρμόστηκαν στις σκληρές συνθήκες του νέου χαρακώματος. Ωστόσο, ένα βράδυ, εκεί που περίμεναν οβίδες και βόμβες, ο Αντώνης, ο Δημητράτος και ο Κίμων άκουσαν κάποιον από τους απέναντι να τραγουδά ένα αργόσυρτο ερωτικό τραγούδι με τη συνοδεία μιας γκάιντας. Το νέο γρήγορα μεταδόθηκε από αμπρί σε αμπρί.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Το επόμενο βράδυ οι περισσότεροι στρατιώτες ξενύχτησαν για να ακούσουν τον αντίπαλο τραγουδιστή και αυτός δεν τους χάλασε το χατίρι. Σύντομα, σε όλο το χαράκωμα μιλούσαν γι’ αυτόν. Η είδηση δεν άργησε να φτάσει  και στη Γαλλική Διοίκηση. Δύο-τρεις αξιωματικοί βρέθηκαν στο ανάχωμα για να σχηματίσουν προσωπική γνώμη…

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παίζουν οι: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά -Φαμέλη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Γιάννης Μπέζος, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Δημήτρης Λιόλιος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Πασσάς, Έκτορας Λιάτσος, Σωτήρης Τσακομίδης, Νίκος Αλεξίου, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Δημήτρης Κοτζιάς, Γιάννης Παπαγιάννης, Νικόλας Πανταζής, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Κοκιασμένος, Γιάννης Ζωγράφος, Νάντια Δαλκυριάδου, Αχιλλέας Σκεύης, Κάτια Γκουλιώνη, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Ιωάννης Μυστακίδης, Κωνσταντίνος Αρνόπουλος, Γιώργος Σαββίδης.

«Η ζωή εν τάφω» στην ΕΡΤ2

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Γιάννης Φώτου.

Σκηνογραφία: Μιχάλης Σδούγκος.

Ενδυματολογία: Ιουλία Σταυρίδου.

Ηχοληψία: Νίκος Μπουγιούκος.

Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου.

Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.

Εκτέλεση παραγωγής: ViewMaster Films.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος