Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 13:30, με το νέο, πρώτο επεισόδιο αφιερωμένο στη «Σάμη».

Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούργια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.

Φέτος, η «Κυριακή  στο χωριό» θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.

Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια πραγματική κυριακάτικη γιορτή.

Επιστροφή  στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και στα έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Παρουσίαση: Θάλεια Καμπουροπούλου.

Δημοσιογραφική έρευνα-ρεπορτάζ: Μαγδαληνή  Χατζοπούλου.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης.

Εκτέλεση παραγωγής: Alfa Productions.

Επεισόδιο 1ο: «Σάμη»

Αρμενίζουμε στο Ιόνιο Πέλαγος και αγκυροβολούμε στη Σάμη, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλλονιάς, ένα ασφαλές καταφύγιο για κάθε ταξιδευτή. Παραλίες, σπηλιές, μουσεία, πράσινο που αγγίζει το κύμα συνθέτουν έναν πίνακα γοητείας.

Εδώ που η  φύση έχει υπάρξει ιδιαίτερα γενναιόδωρη… που το πράσινο των δέντρων αγκαλιάζει αρμονικά τη λευκή άμμο,  φλερτάροντας τη γαλανή  θάλασσα… εδώ  που μοναδικά στον ελλαδικό χώρο γεωλογικά φαινόμενα σχηματίζουν μαγικά υπόγεια σπήλαια και όμορφες λίμνες, εδώ ταξιδεύουμε αυτή την Κυριακή.

Θα περιπλανηθούμε στα μυστικά των σπηλαίων της, θα γνωρίσουμε τον πολιούχο και προστάτη του νησιού, Άγιο Γεράσιμο και θα μάθουμε για την ασκητική ζωή του,  θ’ «αγγίξουμε» -μέσα από το φακό της εκπομπής- τα θρυλικά φιδάκια της Παναγιάς Λαγκουβάρδας και θα μάθουμε την ιστορία τους, θα σεργιανήσουμε στην ετήσια έκθεση κεφαλλονίτικων παραδοσιακών προϊόντων και θα απολαύσουμε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εικόνων.

Να είσαι «θεόκουρλος» και να σου αρέσει, όπως λένε οι ντόπιοι, αφού θεωρείται εντελώς φυσικό, στην Κεφαλλονιά, να είσαι από λίγο έως και πολύ τρελούτσικος!

Ας αφεθούμε λοιπόν κι εμείς στην όμορφη αυτή «τρέλα» κι ας περιπλανηθούμε -ταξιδιώτες και ταξιδευτές μαζί- για να γνωρίσουμε τον παραδεισένιο αυτόν τόπο.

«Κυριακή στο χωριό», εδώ, στη μαγευτική Σάμη, από την ΕΡΤ3.

Και η παρέα ξεκινάει το ταξίδι της… με τους κεφαλλονίτικους χορούς.

Μοιράσου το άρθρο: