Το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Μαρόκο, χώρα των χρωμάτων» (Morocco, land of colours), παραγωγής WHAT’S UP Films & ARTE G.E.I.E. που θα ολοκληρωθεί σε 5 ημίωρα επεισόδια, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30.

Το Μαρόκο είναι ένα μέρος χιλιάδων αποχρώσεων, που κυριαρχείται κυρίως από το πράσινο, το κόκκινο, το μπλε, την ώχρα και το λευκό. Μέσα από τα πέντε αυτά χρώματα, θα εξερευνήσουμε τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες στο βασίλειο.
Από τη βασιλική κομψότητα του Μαρακές μέχρι τα μυστήρια της Ουαζαρζάτ, θα ανακαλύψουμε εμβληματικές πόλεις που πάλλονται από ενέργεια και πάθος, μια συνεχή πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Οι λαός του Μαρόκο πασχίζει να διατηρήσει τις παραδόσεις και τις αρχαίες τέχνες παρά τις πολλές αλλαγές που φέρνει η μοντέρνα κοινωνία. Η σειρά μάς οδηγεί επίσης σε κάποιες από τις πιο άγνωστες τοποθεσίες όπου πανοράματα από φοινικοδάση, οάσεις και αμμόλοφους εκρήγνυνται με χρώμα. Θα συναντήσουμε εκείνους που ζουν εκεί και που προστατεύουν την ευαίσθητη ομορφιά αυτής της φυσικής κληρονομιάς. Από την ακτή της θάλασσας μέχρι τις κορυφές των βουνών, το Μαρόκο είναι ένα μοναδικό μωσαϊκό τοπίων που καλεί τον θεατή σε ένα ονειρικό ταξίδι.

Eπεισόδιο 3o: Ώχρα (Ochre)

Στο Μαρόκο, η ώχρα είναι το χρώμα του βράχου, το βαθύ χρώμα της γης του νότου. Είναι η ώχρα των ασβεστόλιθων στα βασανισμένα τοπία, είναι τα βράχια και οι ορεινοί όγκοι που δημιουργούν τον Άνω Άτλαντα και τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς του. Σε αυτό το ώχρινο σκηνικό, εξακολουθούν να κυνηγούν ισχυρές κόμπρες, κερασφόρους οχιές και άλλα επικίνδυνα ερπετά. Κοντά στην έρημο, στο Μαμίντ, εκτρέφουν δρομάδες, ένα ζώο με ένα σκούρο ώχρινο τρίχωμα, το οποίο γίνεται, μόνο για μια μέρα, τέρας ταχύτητας.
Η ώχρα χρωματίζει τείχη και επάλξεις. Η ώχρα είναι το χρώμα ολόκληρου του Μαρακές, της αυτοκρατορικής πόλης και της ιστορικής καρδιάς του Μαρόκου. Το κέντρο του Μαρακές, καμωμένο από χώμα και ασβέστη, περιέχει την εκπληκτική μεδίνα του, έναν πολυχρωματικό λαβύρινθο όπου εκτίθενται τα θαύματα της πόλης.

 

Μοιράσου το άρθρο: