Η νέα σειρά εποχής «Μαύρος Θάνατος» (La Peste/The Plague), παραγωγής Ισπανίας 2018, κάνει πρεμιέρα απόψε, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στις 23:00  μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας της βουβωνικής πανώλης στη Σεβίλλη του 1597, ο Ματέο, ένας πρώην στρατιώτης – ο οποίος είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την πόλη για να σωθεί, αφού είχε καταδικαστεί σε θάνατο από την Ιερά Εξέταση για την εκτύπωση απαγορευμένων βιβλίων- επιστρέφει για να βρει και να βοηθήσει τον γιο του νεκρού φίλου του. Πριν ολοκληρώσει την αποστολή του, συλλαμβάνεται από τους Ιεροεξεταστές, οι οποίοι υπόσχονται να του χαρίσουν τη ζωή, ζητώντας σε αντάλλαγμα την επίλυση μιας σειράς «διαβολικών» εγκλημάτων.

Επεισόδιο 1ο: «Ο Λόγος» (La Palabra)

Ο Ματέο, ένας καταζητούμενος από την Ιερά Εξέταση, επιστρέφει στη Σεβίλη μετά από πέντε χρόνια για να τιμήσει μια υπόσχεση. Να σώσει τον Βαλέριο Ουέρτας, τον νόθο γιο του φίλου του, Χερμάν Λαρέα, που πέθανε κατά την απουσία του. Για να μην τον βρει η Ιερά Εξέταση, ο Ματέο κρύβεται στο σπίτι του πρώην συνεργού του, Λουίς ντε Θούνιγα, ενός νεόπλουτου που προσπαθεί να κρατήσει μυστική την πανούκλα, περιορισμένη στα περίχωρα της πόλης, εκτός των τειχών, εκεί όπου σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα.

Πρωταγωνιστούν οι Pablo Molinero, Sergio Castellanos και Patricia López Arnaiz.

Η σειρά θα μεταδίδεται καθημερινά στις 23:00 (εκτός Παρασκευής) και θα ολοκληρωθεί σε έξι ωριαία επεισόδια.

Μοιράσου το άρθρο: