Το δέκατο και ενδέκατο επεισόδιο της  νέας δραματικής σειράς «Μια καινούργια αρχή» (A Place to Call Home), παραγωγής Αυστραλίας 2013 – 2017, μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, και ώρα 18:15.

Δημιουργός: Μπέβαν Λι.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Ντίσελντορπ, Μπρετ Κλίμο, Άμπι Ερλ, Κρεγκ Χολ, Αριανγουίν Παρκς Λόκγουντ, Νόνι Χαζλίχιρστ, Ντέιβιντ Μπέρι.

Μια συναρπαστική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια μέσα στο ρεύμα των κοινωνικών αλλαγών της δεκαετίας του ’50.

1953. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχοντας ζήσει 20 χρόνια στην Ευρώπη, η Σάρα Άνταμς επιστρέφει στην Αυστραλία για για να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής εργάζεται ως νοσοκόμα στο υπερωκεάνειο όπου γνωρίζει την ισχυρή και εύρωστη οικονομικά οικογένεια Μπλάι και ανακαλύπτει ένα σκανδαλώδες μυστικό της οικογένειας.

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ, η Σάρα συναντά την αποξενωμένη μητέρα της που εμμένει στην απόφασή της να μη συγχωρεί την κόρη της για το «αμάρτημά» της να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.

Χωρίς καμιά επαγγελματική προοπτική, η Σάρα δέχεται την πρόταση του Τζορτζ Μπλάι να εργαστεί στην κλινική του Ίνβερνες, προς μεγάλη απογοήτευση της αυταρχικής μητέρας του Ελίζαμπεθ.

Μια σειρά γύρω από τα οικογενειακά μυστικά, τον έρωτα, τη μοναξιά, τον πόλεμο, την απώλεια μετά τη φρίκη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που κυριαρχεί ακόμα στη μνήμη του κόσμου. Αλλά και ένας στοχασμός για το ρόλο της μοίρας και των συμπτώσεων στη ζωή.

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 18:15
 (Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 10ο: «Ας τ’ αφήσουμε πίσω μας» (Lest We Forget)

Ο Τζoρτζ πρέπει να φιλοξενήσει μια αντιπροσωπεία Ιαπώνων. Για να γίνει πιο εύκολα αποδεκτό το γεγονός από την τοπική κοινωνία, ζητεί την αρωγή του Τζακ. Εκείνος στην αρχή αρνείται, διότι είναι νωπές οι μνήμες του από το διάστημα της αιχμαλωσίας του από τους Ιάπωνες. Στη συνέχεια όμως, αλλάζει γνώμη και ζητεί από τη Σάρα να τον συνοδεύσει. Η παρουσία της καθώς και η παρέμβασή της θα είναι καθοριστικές όταν η κατάσταση θα γίνει δύσκολη.

Η Ρεγγίνα κάνει ό, τι μπορεί για να υπονομεύσει τη Σάρα και δεν διστάζει να τη διαβάλλει στον Τζορτζ. Όταν η Σάρα συζητεί μαζί του και του παρουσιάζει τη δική της εκδοχή, ο Τζορτζ προσπαθεί βρει ελαφρυντικά για τη Ρεγγίνα.

Η παρατεταμένη απουσία της Άννας προκαλεί ερωτήσεις. Ενώ η επίσκεψή της στο γιατρό επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της.

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 11ο: «Η αλήθεια της καρδιάς» (True to Your Heart)

Η Ελίζαμπεθ βγαίνει από το νοσοκομείο και φτάνοντας στο σπίτι της βλέπει τον τρόπο που λειτουργεί η Ρεγγίνα και της ζητεί να φύγει. Εκείνη χρησιμοποιεί τη σχέση του Τζορτζ με τη Σάρα και πείθει την Ελίζαμπεθ ότι έχει συμφέρον να μείνει για να τη βοηθήσει να αποτρέψει αυτή τη σχέση.

Η Ολίβια ενοχλείται από την ένταση που επικρατεί στο σπίτι μετά την επιστροφή της Ελίζαμπεθ και ζητεί από τον Τζέιμς να μείνουν κάπου αλλού. Ο Τζέιμς στην αρχή εκφράζει τις αντιρρήσεις του, αλλά στην πορεία και για δικούς του λόγους συμφωνεί με την Ολίβια να μετακομίσουν.

Η Σάρα ξεκαθαρίζει τη θέση της απέναντι στον Τζακ και η φιλία τους γίνεται πιο δυνατή. Η Άννα λέει στον Τζίνο ότι είναι έγκυος και του προτείνει και εναλλακτική λύση για να αποφύγουν τις εντάσεις στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Όταν η Άννα ζητεί τη βοήθεια της Καρολάιν, εκείνη της αποκαλύπτει ένα μυστικό του δικού της παρελθόντος.

Η Ελίζαμπεθ ζητεί από τον Τζορτζ να χωρίσει με τη Σάρα και όταν εκείνος αρνείται, αλλάζει τη διαθήκη της και αφήνει τα πάντα στον Τζέιμς. Ο Τζορτζ δεν πτοείται και κάνει πρόταση γάμου στη Σάρα.

Μοιράσου το άρθρο: