Το πέμπτο και το έκτο επεισόδιο του Δ’ κύκλου της  δραματικής σειράς «Μια καινούργια αρχή» (A Place to Call Home), παραγωγής Αυστραλίας 2013 – 2017, μπορούν να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:15.

Δημιουργός: Μπέβαν Λι.

Πρωταγωνιστούν: Μάρτα Ντίσελντορπ, Μπρετ Κλίμο, Άμπι Ερλ, Κρεγκ Χολ, Αριανγουίν Παρκς Λόκγουντ, Νόνι Χαζλίχιρστ, Ντέιβιντ Μπέρι.

Μια συναρπαστική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια μέσα στο ρεύμα των κοινωνικών αλλαγών της δεκαετίας του ’50.

1953. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχοντας ζήσει 20 χρόνια στην Ευρώπη, η Σάρα Άνταμς επιστρέφει στην Αυστραλία για για να ξεκινήσει μια νέα ζωή.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής εργάζεται ως νοσοκόμα στο υπερωκεάνειο όπου γνωρίζει την ισχυρή και εύρωστη οικονομικά οικογένεια Μπλάι και ανακαλύπτει ένα σκανδαλώδες μυστικό της οικογένειας.

Φτάνοντας στο Σίδνεϊ, η Σάρα συναντά την αποξενωμένη μητέρα της που εμμένει στην απόφασή της να μη συγχωρεί την κόρη της για το «αμάρτημά» της να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό.

Χωρίς καμιά επαγγελματική προοπτική, η Σάρα δέχεται την πρόταση του Τζορτζ Μπλάι να εργαστεί στην κλινική του Ίνβερνες, προς μεγάλη απογοήτευση της αυταρχικής μητέρας του Ελίζαμπεθ.

Μια σειρά γύρω από τα οικογενειακά μυστικά, τον έρωτα, τη μοναξιά, τον πόλεμο, την απώλεια μετά τη φρίκη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου που κυριαρχεί ακόμα στη μνήμη του κόσμου. Αλλά και ένας στοχασμός για το ρόλο της μοίρας και των συμπτώσεων στη ζωή.

Γενική υπόθεση Δ΄ Κύκλου. Ο τέταρτος κύκλος της σειράς επικεντρώνεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των πρωταγωνιστών και στον τρόπο που επηρεάζεται η ζωή τους από κοινωνικά ζητήματα της δεκαετίας του 1950.
Ο φόβος της εξάπλωσης του κομμουνισμού αποτελεί το ένα ζήτημα, καθώς εκείνη την περίοδο η Αυστραλία ζει στον απόηχο της υπόθεσης Πετρόφ.
Ενώ το δεύτερο ζήτημα αφορά στο κύμα των κοινωνικών και ηθικών διαφοροποιήσεων που συντελούνται σταδιακά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, στις 18:15
(Δ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο: «Οι ευτυχισμένες μέρες επιστρέφουν»
(Happy Days Are Here Again)

Η Σάρα αποκαλύπτει στην Ελίζαμπεθ ότι η Ρεγγίνα προσπάθησε να τη δηλητηριάσει. Μαζί με την Άννα καταστρώνουν ένα σχέδιο για να απαλλαγούν μια και καλή από τη Ρεγγίνα. Ο Τζορτζ ανοίγει την καρδιά του στη Σάρα. Ο Τζέιμς μιλά για τα συναισθήματά του στον Χένρι, ενώ η επιστροφή του Χάρι μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά σε κάποιες καταστάσεις.

Ο Τζίνο προσπαθεί να έχει καλές σχέσεις με τον Τζέιμς για χάρη της Άννας, ενώ ο Σερ Ρίτσαρντ μπλέκεται και πάλι τη ζωή του Τζακ και της Καρολάιν. Η Ρεγγίνα θέτει σε εφαρμογή ένα καινούργιο πολύ επικίνδυνο σχέδιο για να βγάλει τη Σάρα από τη μέση.

(Δ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο: «Το πρόβλημα με τον Χάρι»
(The Trouble with Harry)

Η Σάρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να μείνει ο Χάρι στον τόπο του, παρά την αντίθετη άποψη της Ελίζαμπεθ και της Ολίβια που ανησυχούν για τον Τζέιμς. Ο Τζορτζ στηρίζει τη Σάρα, καθώς συνεχίζουν να έρχονται ο ένας πιο κοντά στον άλλον.

Ο Σερ Ρίτσαρντ εξαπολύει άλλη μια ενοχλητική προειδοποίηση ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον Τζακ και την Καρολάιν.

Ο Τζέιμς ανακαλεί στη μνήμη του στιγμιότυπα που έχουν σχέση με τον Χάρι, ενώ ο Χάρι αισθάνεται την οργή της Ολίβια.

Ο Τζίνο προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο του γάμου του, χωρίς να γνωρίζει το φοβερό μυστικό της Άννας.

To σχέδιο της Ρεγγίνα να εξαφανίσει τη Σάρα φέρνει στο προσκήνιο άλλον έναν θανάσιμο σύμμαχο.

Μοιράσου το άρθρο: