Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στις 18:00, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, παρουσιάζει την πρώτη από τις δύο θεματικές εκπομπές με τίτλο «Μπότες, σπιρούνια και καυτές Τέχνες» στην ΕΡΤ2, που αναφέρονται στο μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ του κόσμου, το South By South West, που λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο στο Όστιν του Τέξας.

Screen Shot 2016-05-10 at 13.02.01Στη φετινή 30ή οργάνωση παρουσιάστηκαν επιχειρηματικές καινοτομίες, start-ups εταιρίες, πρεμιέρες ολοκληρωμένων και ανολοκλήρωτων ταινιών, τηλεοπτικές πρεμιέρες σειρών και φυσικά, συναυλίες με τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Στην πρώτη εκπομπή οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη σχέση της κρατικής μέριμνας με το δικαίωμα του απορρήτου των πληροφοριών.

Επίσης, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν:

  • Την πρώτη κυρία της Αμερικής να παρουσιάζει αποσπάσματα από τις δράσεις και το φιλανθρωπικό της έργο για την εκπαίδευση των κοριτσιών σε όλο τον κόσμο.
  • Σημαντικές προσωπικότητες, όπως τον Ίγκι Ποπ και τον ροκ σούπερ σταρ της Ιαπωνίας, Γιοσίκι.
  • Αφιέρωμα στη νέα επιχειρηματικότητα με ειδική αναφορά στην ελληνική αποστολή.
  • Τέλος, τους Έλληνες που συμμετείχαν στο κινηματογραφικό τμήμα του Φεστιβάλ: την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη και τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην πολιτεία του Τέξας στην περιοχή του Όστιν.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, Παναγιώτης Γάκης

Κάμερα: Παναγιώτης Γάκης

Παραγωγή: Άσπα Κουνδουροπούλου

Μοντάζ: Χάρης Μαυροφοράκης, Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος

Screen Shot 2016-05-10 at 13.02.20

 

Μοιράσου το άρθρο: