Επιλεγμένα πεζά κείμενα ή ποίηση, ελληνική και ξένη, πλαισιωμένα από μουσική και τραγούδια της ελληνικής και ξένης δισκογραφίας, αποτελούν τον βασικό κορμό της καινούργιας εκπομπής, που επιμελείται και παρουσιάζει η Ολύνα Ξενοπούλου, κάθε Παρασκευή, στις 10 το βράδυ, από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Επίσης,  κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ένας καλεσμένος από τον χώρο του πολιτισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο.

Στην πρώτη εκπομπή, που  μεταδίδεται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στις 10 το βράδυ, οι ακροατές θα “συναντηθούν” με τον βραβευμένο με Νόμπελ  Λογοτεχνίας  Έλληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ακούγονται ποιήματα και μελοποιημένα τραγούδια που συνέθεσαν κορυφαίοι συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και άλλοι, με τις φωνές αγαπημένων τραγουδιστών και γίνεται αναφορά στις σημαντικές στιγμές της ζωής του.

 

Καλεσμένος στην εκπομπή είναι ο σκηνοθέτης και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος με το δικό του μοναδικό τρόπο απαγγέλλει ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη.

Παράλληλα, μας αποκαλύπτει τα σχέδια, τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τα όνειρά του.


 

 

Info:

Εκπομπή: «Νυχτερινές συναντήσεις»

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Ολύνα Ξενοπούλου.

Στον ήχο ο Γιάννης Γιαλίνης.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015, 22:00

Πρώτο Πρόγραμμα 91,6/105,8

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Μοιράσου το άρθρο: