Τη ψυχολογική κομεντί «Νοκ αουτ», παραγωγής (1986), σε σκηνοθεσία Παύλου Τάσιου, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, στα πλαίσια του Θερινού Σινεμά, την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 στις 23:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yπόθεση: Ένας νεαρός ηθοποιός, με τάσεις αυτοκτονίας, κάνει διάφορες απόπειρες εκ του ασφαλούς, αφού ξέρει ότι υπάρχει πάντα ο φίλος του για να τον σώζει. Η ζωή του θα αλλάξει εντελώς, όταν θα εμφανιστεί ένας άνδρας και θα του προσφέρει τις υπηρεσίες του, βοηθώντας τον να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο ηθοποιός θα εκτιμήσει την αξία της ζωής, θα βρει δουλειά και θα γυρίσει κοντά στην παλιά του αγαπημένη. Αυτό που αγνοεί είναι ότι ο άγνωστος εμφανίστηκε στη ζωή του, κατόπιν συνεννόησης με τον φίλο του. Είναι μια πονηρή ιδέα για να τον συνεφέρουν.

‘Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 27ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το βραβείο μοντάζ (Γιάννης Τσιτσόπουλος) και το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ ο Γιώργος Κιμούλης και ο Φάνης Χηνάς παίρνουν το Βραβείο Α΄ και Β΄ αντρικού ρόλου αντίστοιχα.

Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Αρζόγλου, Φάνης Χηνάς, Κατερίνα Ραζέλου, Χάρης Εμμανουήλ, Ελένη Ράντου, Κώστας Στεφανάκης, Μιχάλης Γούναρης , Τάνια Καψάλη , Χρύσα Σαμαρά, Γιάννης Θωμάς, Σταμάτης Παγασαίος , Αφροδίτη Καραγιάννη, Μαρία Κακάμπουρα , Ιωάννα Παπαβασιλείου
Σκηνοθεσία: Παύλος Τάσιος
Σενάριο: Παύλος Τάσιος από μια ιδέα του Γιώργου Κούνδουρου
Βοηθ. σκηνοθέτη: Γιώργος Κορδελάς
Δ/ντής φωτογραφίας: Φίλιππος Κουτσαφτής
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζηνάσιος

nok

 

Μοιράσου το άρθρο: