Το τρίτο και τέταρτο επεισόδιο της νέας δραματικής ιστορικής σειράς «Νοσοκομείο Σαριτέ» (Charite at War), παραγωγής Γερμανίας 2019, μεταδίδει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, η ΕΡΤ2, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στις 22:00.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το φημισμένο νοσοκομείο Σαριτέ του Βερολίνου πλήττεται από τις αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων.

Η νεαρή γιατρός Άνι, ο σύζυγός της Άρτουρ και ο αδελφός της Ότο, καθώς και ο ξακουστός χειρουργός Ζάουερμπρουχ προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τον δρόμο τους μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, συχνά φτάνοντας στα επαγγελματικά, ηθικά και προσωπικά τους όρια.

 

Επεισόδιο 3ο: «Τελευταία ελπίδα» (Last Hope)

Βερολίνο, 1943. Ο Άρτουρ κάνει κρυφά παρακέντηση στο κεφάλι της Κάριν για να μειώσει την ενδοκρανιακή πίεση και οι γονείς ελπίζουν να εμποδίσουν την αναπηρία.

Ο καθηγητής Μπονχόφερ, ο προκάτοχος του Ντε Κρίνις, ζητεί από τον Ζάουερμπρουχ να προστατεύσει τον κρατούμενο γαμπρό του, Χανς φον Ντονάνι, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Σαριτέ όταν η φυλακή χτυπήθηκε από βόμβα.

Ο Ντονάνι μαζί με τον γιο του Μπόνχοφερ, Ντίτριχ, έκαναν αντίσταση και φυλακίστηκαν.

Ο Ντε Κρίνις πιστεύει ότι ο Ντονάνι προσποιείται και θέλει να τον στείλει πίσω στη φυλακή. Στο μεταξύ, η ενδοκρανιακή πίεση της Κάριν ανεβαίνει πάλι και οι γονείς μιλούν στον Ζάουερμπρουχ, ο οποίος την εγχειρίζει.

Ο Άρτουρ αποφεύγει να πάει η Κάριν στην Παιδιατρική Κλινική, γιατί εκεί δεν παρέχουν ιατρική βοήθεια σε παιδιά με αναπηρία.
Η Άνι βλέπει τον φάκελο με τους πειραματικούς εμβολιασμούς του άνδρα της και συνειδητοποιεί ότι τα πειράματα έγιναν σε ανάπηρα παιδιά.

Ο Ότο ομολογεί ότι είναι ερωτευμένος με τον Μάρτιν, αλλά εκείνος τον απορρίπτει γιατί είχε ήδη κατηγορηθεί για ομοφυλοφιλία και αν τον ξαναπιάσουν θα πάει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Επεισόδιο 4ο: «Θαμμένοι» (Buried)

Βερολίνο, 1944. Ο Δρ Γιουνγκ και η σύζυγος του Ζάουερμπρουχ, Μάργκοτ, υποπτεύονται ότι ο Φριτς Κόλμπε, σύντροφος της γραμματέως του Ζάουερμπρουχ, Μαρίας Φριτς, που είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι κατάσκοπος, γιατί έρχεται καθημερινά στο γραφείο του Ζάουερμπρουχ. Τελικά, αποδεικνύεται ότι είναι κατάσκοπος των Αμερικανών.
Ο Ότο περνά τις εξετάσεις υπό την επίβλεψη του Ντε Κρίνις. Μαθαίνει ότι μία ασθενής που έχασε το παιδί της θεωρήθηκε υστερική και ο Ντε Κρίνις θα τη στείλει για ευθανασία, αλλά η Άνι δεν πιστεύει τον αδελφό της.

Στο μεταξύ, ο Ζάουερμπρουχ αποτρέπει τον Ντε Κρίνις να μεταφέρει τον Ντονάνι στη φυλακή, αλλά όταν πηγαίνει στην Ελβετία για μία διάλεξη, ο Ντε Κρίνις τον παραδίδει στους ναζί.

Ο Ότο πρέπει να επιστρέψει στο μέτωπο και συναντιέται με τον Μάρτιν στη σοφίτα για να τον αποχαιρετίσει.

Η κατάσταση της Κάριν επιδεινώνεται και πάλι και η νοσοκόμα Κέτε το αναφέρει στο αφεντικό του Άρτουρ, ο οποίος αποφασίζει να τη στείλει στην «ειδική μονάδα θεραπείας παιδιών».

Σκηνοθεσία: Ζόνκε Βόρτμαν, Κριστίν Χάρτμαν, Άνο Ζάουλ.

Παίζουν: Sarah Bauerett, Susanne Böwe, Mala Emde, Artjom Gilz, Frida-Lovisa Hamann, Marek Harloff, Katharina Heyer, Pierre Kiwitt, Peter Kremer, Hans Löw, Jacob Matschenz, Lukas Miko, Thomas Neumann, Ulrich Noethen, Anja Schneider, Jannik Schümann, Maximilian von Pufendorf, Luise Wolfram.

Μοιράσου το άρθρο: