Στο έκτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Νόστιμες διαδρομές», που μεταδίδεται -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- από την ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020, στις 15:00, η Τζούντιθ Τζόουνς γυρίζει τον κόσμο και ανακαλύπτει την ιστορία των μπαχαρικών.

Επεισόδιο 6ο: Μπαχαρικά (Spices)

Η Ιστορία των Μπαχαρικών ανακαλεί στο μυαλό εικόνες υψηλής γαστριμαργίας, συναρπαστικά ταξίδια σε μακρινούς τόπους, λυσσαλέες μάχες για την κυριαρχία, ανόδους και πτώσεις αυτοκρατοριών. Η Τζούντιθ Τζόουνς γυρίζει τον κόσμο με τους άλλους ταξιδιώτες για να ανακαλύψει την ιστορία των πιο αρωματικών συστατικών της κουζίνας. Μαθαίνει για την προέλευση των μπαχαρικών από τον ιστορικό και συγγραφέα Τζον Κέι. Ο πρώτος που έφερε τα μπαχαρικά στην Ευρώπη ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, μετά την κατάκτηση της Ινδίας. Η Ινδία παράγει σήμερα το 2/3 των μπαχαρικών που καταναλώνονται παγκοσμίως και έχει μία από τις πιο πικάντικες κουζίνες.

Η σειρά ντοκιμαντέρ εννέα επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2018, αφηγείται την ιστορία μερικών από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα στον κόσμο.

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.

Μοιράσου το άρθρο: