Τη νοσταλγική δραματική κομεντί «Νοτιάς», παραγωγής 2015, μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 22:00, στο πλαίσιο της ζώνης «Ελληνικός Κινηματογράφος».

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής.

Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης.

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης.

Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα.

Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος και ο μικρός Φοίβος Ταραμπίκος.

Ειδική εμφάνιση κάνει η Zωζώ Σαπουντζάκη, σε ρόλο-έκπληξη.

Διάρκεια: 99΄

Υπόθεση: Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει η επιθυμία του να λέει ιστορίες μ’ έναν δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο.

Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ’60, του ’70 και  του ’80, πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Μοιράσου το άρθρο: