Τη δραματική ταινία εποχής «Ο αδελφός μου ο Ιβ» (My brother Yves / Mon frere Yves), παραγωγής Γαλλίας 2012, μεταδίδει -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- η ΕΡΤ3, το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στις 19:00.

Η ταινία αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Πιέρ Λοτί, με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λογοτέχνη και τον Ιβ Κερμαντέκ και έχει θέμα τον ισχυρό δεσμό αγάπης που δημιουργήθηκε μεταξύ τους από την πρώτη στιγμή που γνωρίστηκαν, έναν δεσμό αδελφικό.

Η ιστορία μιας αδερφικής αγάπης, επεισοδιακής και παθιασμένης, ανάμεσα στον Ζιλιάν Βιό, πιο γνωστό με το λογοτεχνικό του ψευδώνυμο Πιέρ ΛΟΤΙ, αξιωματικό του Ναυτικού, και τον ναύκληρο Ιβ Κερμαντέκ, τον «αδερφό» του, δύο εντελώς διαφορετικούς άντρες.

Από τη μία, ο απότομος και άξεστος χαρακτήρας του Ιβ, που μετά βίας ξέρει να γράφει και να διαβάζει, και από την άλλη ο Ζιλιάν/Πιέρ, που ενσαρκώνει την υπερβολή, την κομψότητα, το κύρος της κουλτούρας και της γνώσης.

Οι χειρότεροι κίνδυνοι απειλούν τον Ιβ, τόσο στη θάλασσα όσο και στην στεριά, τα πιο σκοτεινά λιμάνια, όπου μεθάει μέχρι που γίνεται άλλος άνθρωπος.

Ο Ιβ συναντά κατά τύχη τον Ζιλιάν, που ορκίζεται στη μητέρα του (του Ιβ) ότι θα τον προσέχει πάντα σαν αδερφό.

Σκηνοθεσία: Patrick Poivre d’Arvor

Μοιράσου το άρθρο: