Το δεύτερο επεισόδιο της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Ο αληθινός πόλεμος των θρόνων» (The Real War of Thrones), παραγωγής Γαλλίας 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, στις 23:00.

Στους ταραχώδεις αιώνες, όταν η Ευρώπη διαμορφωνόταν οικονομικά και κοινωνικά, οι μεγάλες δυναστείες πάλευαν με κάθε τρόπο, προκειμένου να κυριαρχήσουν στην ήπειρο.

Στα πεδία των μαχών τον πρώτο ρόλο είχε το ατσάλι και οι στρατιώτες, αλλά ο πραγματικός πόλεμος γινόταν παρασκηνιακά με πρωταγωνιστή την προσωπική υπεροχή και εξουσία. Πίσω από τους πέτρινους τοίχους των κάστρων κρυβόταν ένας ολόκληρος κόσμος από στρατηγικές συμμαχίες, μοιχείες, συνωμοσίες, προδοσίες, ακόμα και φόνους.

Ανακαλύψτε πώς η δίψα για εξουσία και τα ανθρώπινα πάθη αποτελούσαν τα πιο σημαντικά γρανάζια στο σχηματισμό των ευρωπαϊκών εθνών.

Σκηνοθεσία: Vanessa Pontet, Alain Brunard.

Επεισόδιο 2o: «Ο τρελός βασιλιάς και η κόρη (1392–1453)»

Στα 24 του, ο Κάρολος VI της Γαλλίας τρελάθηκε! Ο θρόνος της Γαλλίας κινδύνευε άμεσα και οι δύο δυναστείες των Βουργουνδών και Αρμανιάκ οδηγήθηκαν σε πόλεμο. Καθώς μαινόταν ο εμφύλιος στη Γαλλία, η φιλοδοξία του βασιλιά της Αγγλίας μεγάλωνε. Ο Εκατονταετής Πόλεμος αναζωπυρώθηκε! Αλλά, με τη βοήθεια της Ιωάννας της Λωραίνης, μιας 17χρονης κόρης, ο δελφίνος της Γαλλίας, μετέπειτα βασιλιάς Κάρολος VII, αντιστάθηκε στις προσπάθειες του βασιλιά της Αγγλίας να καταλάβει το θρόνο.

Μοιράσου το άρθρο: