Το τέταρτο και τελευταίο επεισόδιο της δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Ο αληθινός πόλεμος των θρόνων» (The Real War of Thrones), παραγωγής Γαλλίας 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, στις 23:00.

Στους ταραχώδεις αιώνες, όταν η Ευρώπη διαμορφωνόταν οικονομικά και κοινωνικά, οι μεγάλες δυναστείες πάλευαν με κάθε τρόπο, προκειμένου να κυριαρχήσουν στην ήπειρο.

Στα πεδία των μαχών τον πρώτο ρόλο είχε το ατσάλι και οι στρατιώτες, αλλά ο πραγματικός πόλεμος γινόταν παρασκηνιακά με πρωταγωνιστή την προσωπική υπεροχή και εξουσία. Πίσω από τους πέτρινους τοίχους των κάστρων κρυβόταν ένας ολόκληρος κόσμος από στρατηγικές συμμαχίες, μοιχείες, συνωμοσίες, προδοσίες, ακόμα και φόνους.

Ανακαλύψτε πώς η δίψα για εξουσία και τα ανθρώπινα πάθη αποτελούσαν τα πιο σημαντικά γρανάζια στο σχηματισμό των ευρωπαϊκών εθνών.

Σκηνοθεσία: Vanessa Pontet, Alain Brunard.

 

Επεισόδιο 4o: «Ο Βσιλιάς και ο Αυτοκράτορας (1515-1558)»

Στις αρχές της Αναγέννησης, ο Κάρολος των Αψβούργων θεωρούνταν, σχεδόν, ο πιο παντοδύναμος άντρας στην Ευρώπη. Διάδοχος, επίσης, του ισπανικού θρόνου, ευελπιστούσε να κατακτήσει και τον θρόνο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους. Αλλά, ο Φραγκίσκος Α΄ της Γαλλίας, ήρωας της μάχης του Μαρινιάνο και νέος Βασιλιάς της Γαλλίας, είχε τον ίδιο στόχο, υπερασπιζόμενος, επίσης, τα ιταλικά του εδάφη. Πόλεμοι, προδοσίες και φυλακίσεις… η πικρή σύγκρουση ανάμεσα στον Κάρολο και τον Φραγκίσκο καθήλωσε τα κράτη της Ευρώπης για πολλά χρόνια.

Μοιράσου το άρθρο: