Ο τραγουδοποιός Μιλτιάδης Πασχαλίδης είναι ο καλεσμένος του Άγγελου Σταθόπουλου στην εκπομπή «Έλληνες Συνθέτες» που θα μεταδοθεί από τη Φωνή της Ελλάδας την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Ο σπουδαίος τραγουδοποιός και ερμηνευτής μας καταθέτει τις σκέψεις του για την διαδρομή του στο τραγούδι , για την παράδοση και τη ζωή.

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Καλαμάτα ,αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Μικρός ήθελε να μάθει φλογέρα αλλά η μητέρα του τον πίεσε να μάθει κιθάρα όπως και έγινε, την διδάχτηκε στο Ελληνικό ωδείο στην τάξη του Χαράλαμπου Εκμετζόγλου από τον Παναγιώτη Ιωάννου.

Το 1992 παίρνει από τύχη και πείσμα το πτυχίο του μαθηματικού στο Ηράκλειο Κρήτης και το 1993 αποφασίζει να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό κύκλο μαθημάτων φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Η πρώτη του εμφάνιση στη δισκογραφία είναι με τους «Χαΐνηδες» το 1991 που δισκογραφούν μαζί τον πρώτο ομώνυμο δίσκο .Το 1995 ηχογραφεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» σε παραγωγή του Μάνου Ξυδούς.

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης μετρά οκτώ προσωπικούς δίσκους μέσα από τους οποίους έχουν ξεπηδήσει τραγούδια που θα μείνουν για πάντα χαραγμένα μέσα μας.

Οι συνεργασίες του με τον Θηβαίο,  τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Μαχαιρίτσα, τον Μητροπάνο,και τον Άλκη Αλκαίο τον έχουν αλλάξει  όπως έχει δηλώσει και είναι τα πρόσωπα χωρίς τα οποία θα ήταν  άλλος και μουσικά και σαν άνθρωπος.

Μοιράσου το άρθρο: