Ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης μιλάει στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Ο έρωτας των πρώτων πλάνων», για τα παιδικά του χρόνια, καθώς και  για τις αναμνήσεις και σημαντικά γεγονότα στη ζωή του που, με κάποιον τρόπο, εμπεριέχονται στα σενάρια των ταινιών του.Ειδικότερα, την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 10 το βράδυ, ο Παντελής Βούλγαρης αναφέρεται, επίσης, στη γνωριμία του με τον Ηλία Καζάν, τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Δημήτρη Χορν, καθώς επίσης και στη σχέση του με τη Φίνος Φιλμ.

Ο Παντελής Βούλγαρης γεννήθηκε στην ΑΘήνα και σπούδασε κινηματογράφο στη Σχολή Σταυράκου. Δούλεψε ως βοηθός σκηνοθέτη σε περισσότερες από 30 ταινίες της Φίνος Φιλμ. Πρωτοεμφανίστηκε με τις μικρού μήκους ταινίες «Ο κλέφτης» (1965) και «Τζίμης ο τίγρης» (1966) και εντυπωσίασε. Στη συνέχεια, ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, όπως το «Προξενιό της Άννας», «Happy day», «Πέτρινα χρόνια», «Ο μεγάλος ερωτικός», «Ήσυχες μέρες του Αυγούστου», «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Η φανέλα με το εννιά», «Ακροπόλ».

Γεμάτος συγκίνηση αναλύει την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο, ενώ παράλληλα παρουσιάζονται αποσπάσματα από τις ταινίες του.

Στην εκπομπή μιλούν για τον Παντελή Βούλγαρη, ο σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας,  Ντίνος Κατσουρίδης, καθώς και οι πρωταγωνιστές των ταινιών του, Θέμις Μπαζάκα, Αλέκα Παΐζη και Ειρήνη Ιγγλέση.


 

Info

Σκηνοθεσία: Πάνος Κέκας.

 Έρευνα-δημοσιογραφική έρευνα: Έλενα Νεοφωτίστου.

Μουσική επιμέλεια: Χρ. Ταμπουρατζής.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Οδ. Παυλόπουλος.

Διεύθυνση παραγωγής: Άγγελος Κορδούλας.

Οργάνωση παραγωγής: Βίκυ Τσιανίκα.

Μοιράσου το άρθρο: