Το 21ο επεισόδιο της νέας ρομαντικής σειράς «Ο Παράδεισος των Κυριών», παραγωγής Ιταλίας 2015, μεταδίδει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, η ΕΡΤ2 την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στις 18:30.


Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Εμίλ Ζολά «Στην Ευτυχία των Κυριών», η ιστορία μας διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’50, όταν γεννιέται η σύγχρονη Ιταλία. Είναι η δεκαετία του οικονομικού θαύματος, υπάρχει δουλειά για όλους και η χώρα είναι όλο ελπίδα για το μέλλον.
Μιλάμε για τη γέννηση ενός θαύματος, από την ικανότητα του ιταλικού λαού να ονειρεύεται και να ριψοκινδυνεύει για να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα: τη δημιουργία νέων πραγμάτων που γεννιούνται από τη χαρά της ζωής.
Ο τόπος ονείρων βρίσκεται στην καρδιά του Μιλάνου το 1956 και είναι ένα πολυκατάστημα γνωστό σε όλους ως ο «Παράδεισος των Κυριών». Παράδεισος πραγματικός, γεμάτος πολυτελή και καλόγουστα αντικείμενα, ο τόπος της ομορφιάς και της φινέτσας που χαρακτηρίζουν τον ιταλικό λαό.
Οι πρωταγωνιστές μας είναι η Τερέζα, μια καλλονή του Νότου όλο ζωντάνια και ελπίδα, που βρίσκει το θάρρος να αγωνιστεί για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύτηκε και ο Πιέτρο, ο ιδιοκτήτης του «Παραδείσου», ένας απ’ αυτούς τους άντρες που όχι μόνο ονειρεύονται το μέλλον, αλλά το κάνουν πράξη.
Και γύρω τους άντρες και γυναίκες, περιστοιχισμένοι από την ομορφιά, την πολυτέλεια και τη φινέτσα των εμπορευμάτων, προσπαθούν να ζήσουν με οικονομική ασφάλεια και συναισθηματική γαλήνη. Μαζί με τις δικές τους ζωές παρακολουθούμε και τη γέννηση του σύγχρονου ιταλικού έθνους, ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο.

 Επεισόδιο 21ο: «Μια καινούργια αρχή»

Τέλος Αυγούστου 1956. Ο «Παράδεισος των Κυριών» ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι, παρά τα διάφορα άρθρα στις εφημερίδες που αμαυρώνουν το όνομα του ιδιοκτήτη, Πιέτρο Μόρι. Προσπαθεί να πείσει την Τερέζα ότι τα πάντα έχουν τελειώσει ανάμεσα σ’ αυτόν και στην πρώην γυναίκα του και η Τερέζα δέχεται να τον παντρευτεί, όπως δέχεται και τη θέση στη διαφήμιση. Μαζί με την Έλσα και τον Ρομπέρτο πρέπει να βρουν μια ιδέα για τα εγκαίνια του «Παραδείσου». Ο Μαντέλι πηγαίνει στον «Παράδεισο» για να πει στον Μόρι ότι δεν φταίει για τα όσα γράφονται και τον απειλεί, αλλά καθώς πάει να φύγει σωριάζεται στο έδαφος.

Μοιράσου το άρθρο: