Το συγκλονιστικό πολεμικό δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου-ΗΠΑ-Αγγλίας 2017, «Ο στόχος» (The Man With the Iron Heart/HHhH), θα παρακολουθήσετε στην ΕΡΤ2, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, στις 22:00.

Η ιστορία μιας από τις πιο επικίνδυνες φυσιογνωμίες του ναζιστικού καθεστώτος και των γενναίων ανθρώπων που επιδίωξαν να τον σκοτώσουν. Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ εμφανίστηκε σαν μετεωρίτης, για να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς και τρομακτικούς άνδρες στην ιεραρχία του Τρίτου Ράιχ.

Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ιδεολογία των ναζί μέσω της γυναίκας του Λίνα, μιας Γερμανίδας αριστοκράτισσας που τον ακολούθησε σε όλη του την ανοδική πορεία στην εξουσία ως έναν από τους αρχιτέκτονες της «Τελικής Λύσης».

1942: Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία. Δύο Τσεχοσλοβάκοι, μέλη της Αντίστασης και σταλμένοι από το Λονδίνο, φτάνουν στην Πράγα με αποστολή να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Τρίτου Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, «το ξανθό κτήνος», τον «δήμιο της Πράγας», τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ.

Πρόκειται για την «Επιχείρηση Ανθρωποειδές», μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Περιπετειώδες πολεμικό δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου-ΗΠΑ-Αγγλίας 2017

Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Χιμένεθ

Σενάριο: Ντέιβιντ Φαρ, Όντρεϊ Ντιγουάν, Σεντρίκ Χιμένεθ (βασισμένο στο μυθιστόρημα του Λοράν Μπινέ «HHhH – Himmlers Hirn heisst Heydrich»)

Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Τζακ Ρέινορ, Μία Γουασικόφσκα, Στίβεν Γκρέιαμ

Διάρκεια: 118΄

 

 

Μοιράσου το άρθρο: