Πρεμιέρα κάνει το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ3, «Ο τελευταίος εχθρός» (The last enemy) αγγλικής παραγωγής που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 22:05.

Μίνι σειρά 5 ωριαίων επεισοδίων.

Υπόθεση: Ο ερευνητής Δρ. Stephen Ezard επιστρέφει στο σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον θάνατο του αδελφού του, Michael Ezard, για να διαπιστώσει ότι η χήρα του, Yasim Anwar, φιλοξενεί έναν καταζητούμενο, παράνομο μετανάστη που πάσχει από ανίατη ασθένεια. Η Yasim μετά τον θάνατο του μετανάστη φίλου της εξαφανίζεται, αφήνοντας πίσω πολλά ερωτηματικά. Αργότερα ο Stephen προσλαμβάνεται ως σύμβουλος και υποστηρικτής ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος. Χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες ικανότητές του στον υπολογιστή, εντοπίζει κρυφά την Yasim, χωρίς να γνωρίζει ότι ο ίδιος είναι πιόνι σε κυβερνητική συνωμοσία.

Η σκηνοθεσία είναι του Iain B. MacDonald.

Πρωταγωνιστούν οι Benedict Cumberbatch, Anamaria Marinca, Max Beesley, Robert Carlyle και Eva Birthistle.

Επεισόδιο 1ο: Ο Stephen Ezard είναι μαθηματικός. Έχει περάσει τέσσερα χρόνια στην Κίνα δουλεύοντας τα θεωρήματά του γύρω από την απομόνωση. Επιστρέφει στην Αγγλία για να παρακολουθήσει την κηδεία του αδελφού του Michael, ενός εργάτη που σκοτώθηκε όταν το τζιπ του χτυπήθηκε από μια νάρκη ξηράς στο Αφγανιστάν, και βρίσκει έναν κόσμο που έχει αλλάξει πολύ από τότε που τον άφησε. Λόγω αλλαγών στην εθνική ασφάλεια, τα βιομετρικά δελτία ταυτότητας έχουν καταστεί υποχρεωτικά. Ο έλεγχος των επιβατών σε όλους τους μεγάλους κόμβους μεταφοράς είναι συνήθης πρακτική, οι δημόσιοι χώροι παρακολουθούνται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και ένοπλη αστυνομία περιπολεί τους δρόμους.

Μοιράσου το άρθρο: