Το θρίλερ «Ο ύποπτος» (Ein Mann unter Verdacht /A Man Under Suspicion), παραγωγής Γερμανίας 2016, μεταδίδει η ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 και ώρα 23:00.

Η σύζυγος του Τόμας Άλτμαν, Άνγια, εξαφανίζεται δύο ημέρες μετά το πάρτι γενεθλίων της. Ο Τόμας αναφέρει την εξαφάνισή της. Λίγο αργότερα γίνεται ύποπτος για δολοφονία, καθώς φαίνεται να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ωστόσο, η δικηγόρος του Τόμας, Λαβίνια Μπέρτοκ, απορρίπτει τα επιχειρήματα των αστυνομικών επιθεωρητών, καθώς έχουν λίγα μόνο αποδεικτικά στοιχεία. Η Λαβίνια είναι μια ελκυστική γυναίκα και διάσημη, καθώς έχει κερδίσει όλες τις αγωγές. Πριν από 20 χρόνια ήταν στενή φίλη με τον Τόμας και την Άνγια. Όμως, αν και πιστεύει στην αθωότητά του, δεν μπορεί να εμποδίσει τη σύλληψη του Τόμας.

Ο 15χρονος γιος του Τόμας, Αντόνιο, μετακομίζει στο σπίτι του πατέρα της Άνγια, ο οποίος κάνει σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Τόμας, ισχυριζόμενος ότι σκότωσε την Άνγια, η οποία δήθεν πάντα τον φοβόταν. Χρησιμοποιεί τις επαφές (γνωριμίες) του για να κάνει τη ζωή του Τόμας δύσκολη και να τον εμποδίσει να απελευθερωθεί από τη φυλακή.

Ο Τόμας, από την άλλη, κατηγορεί τον πατέρα της Άνγια ότι την κακοποιούσε και την αντιμετώπιζε σαν ιδιοκτησία. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποδεικνύεται ότι η Άνγια είναι ζωντανή και ότι την είδαν στην Ισπανία. Δεν βρέθηκε κανένα πτώμα, όπως και κανένα στοιχείο.

Έτσι, δημιουργούνται νέες υποψίες, καθώς προκύπτουν νέα και αντικρουόμενα στοιχεία. Επίσης, υπάρχει μια θεωρία συνωμοσίας, σύμφωνα με την οποία η Άνγια και η Λαβίνια είχαν ένα κοινό σχέδιο για να συλληφθεί ο Τόμας.

Λίγο πριν από την ακροαματική διαδικασία και τα καταλυτικά συμπεράσματα της Λαβίνια, ο Τόμας τής κάνει μια ερώτηση που θέτει σε αμφισβήτηση τα πάντα.

Σκηνοθεσία: Thomas Stuber.
Παίζουν: Mark Waschke, Petra Schmidt-Schaller, Deborah Kaufmann, Aljosha Lange, Peter Kurth, Annika Kuhl, Olaf Burmeister, Judith Engel, Rosa Enskat, Julius Feldmeier, Andreas Fikus, Ronald Kukulies, Lena Libertà, Sophie Lutz, Hans Löw, Peter Moltzen.

Μοιράσου το άρθρο: