Το πέμπτο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Οι αδερφές Μπερνάτσκι» (Paths to Freedom / Drogi wolnosci), παραγωγής Πολωνίας 2018, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές  της ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 στις 21:00.

Η ζωή τριών αδελφών που μάχονται για τη γυναικεία χειραφέτηση στην Κρακοβία των αρχών του 20ού αιώνα. Οι τρεις ηρωίδες ιδρύουν ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, προσπαθώντας να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση.

Το πρώτο τεύχος του περιοδικού δημοσιεύεται στις 11 Νοεμβρίου 1918, την ημέρα που η Πολωνία κέρδισε την ανεξαρτησία της.

Η σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών της Πολωνίας των αρχών του 20ού αιώνα.

Επεισόδιο 5ο

Οι αδελφές Μπερνάτσκι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να επιβιώσει η εφημερίδα τους.
Η οικογένεια έχει περάσει σε ανυποληψία, καθώς η εγκυμοσύνη της Λάλα έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη. Η ίδια αρνείται να πει στον πατέρα της ποιος είναι ο πατέρας του δικού της παιδιού.

Κι ενώ αποφασίζει να φύγει μακριά, γεννάει ένα κοριτσάκι στο τρένο. Καταφέρνει, όμως, να εξασφαλίσει μια αποκλειστική συνέντευξη με τον αρχηγό του κράτους, ανεβάζοντας την κυκλοφορία της εφημερίδας.
Η χαρά, όμως, δεν θα κρατήσει για πολύ…

Σκηνοθεσία: Maciej Migas.

Παίζουν: Katarzyna Zawadzka, Paulina Gałązka, Julia Rosnowska, Adam Cywka, Izabela Kuna, Bernadetta Machała-Krzemińska, Anna Polony, Mateusz Janicki, Mirosław Haniszewski, Adrian Zaremba, Damian Kret, Aleksy Komorowski, Antoni Królikowski.

Μοιράσου το άρθρο: