Την κομεντί «Όλοι οι καλοί χωράνε» (The Roomates Party), παραγωγή Γαλλίας 2015, μεταδίδει η ΕΡΤ3, την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 και ώρα 22:00.


Υπόθεση: Η Γαλλία αντιμετωπίζει έναν από τους πιο κρύους χειμώνες στην ιστορία της και η κυβέρνηση έχει τη λύση. Οι πιο εύποροι πολίτες αναγκάζονται να φιλοξενήσουν στη ζεστασιά του σπιτιού τους εκείνους που βρίσκονται χωρίς θέρμανση, ή χωρίς στέγη. Αυτή η «Μεγάλη Συγκατοίκηση» θα φέρει τη γαλλική μπουρζουαζία σε υπαρξιακό αδιέξοδο.

Σε μια πανέμορφη παλιά πολυκατοικία της αριστερής όχθης κατοικούν δυο οικογένειες με αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις: οι Ντιμπρέιγ, συντηρητικοί και ρατσιστές και οι Μπρετσέλ, τάχα μου αριστεροί, υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δίπλα τους ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Εβραίων με επώδυνες αναμνήσεις του Ολοκαυτώματος, ένα μοναχικός υπερήλικας και η ακροδεξιά θυρωρός. Με την επέλαση των «αδυνάμων» στα σπίτια τους, όλοι τους θα βγάλουν το πιο σκληρό, εγωιστικό πρόσωπό τους και η χειρότερη συμπεριφορά δεν θα έρθει απαραιτήτως από την αναμενόμενη πλευρά.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρα Λεκλέρ
Πρωταγωνιστούν: Καρίν Βιάρ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Βαλερί Μπονετό

Μοιράσου το άρθρο: