Την κωμωδία, συμπαραγωγής Γαλλίας-Βελγίου 2012, «Για όλα φταίει το όνομά σου» (Le prenom), έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στις 21:00, από την ΕΡΤ2.

 Υπόθεση: Ο Βενσάν θα γίνει πατέρας για πρώτη φορά. Η αδερφή του Ελιζαμπέτ και ο άντρας της Πιέρ τον καλούν στο σπίτι τους για δείπνο μαζί με τη σύζυγό του Άννα και τον παλιό παιδικό τους φίλο Κλοντ. Κι ενώ περιμένει την ως συνήθως αργοπορημένη γυναίκα του να έρθει, ο Βενσάν παρασύρεται σε μια χαρούμενη φιλική κουβέντα για τις χαρές της πατρότητας. Όταν όμως τον ρωτάνε τι όνομα έχει διαλέξει να δώσει στο παιδί, η απάντηση του Βενσάν θα διαταράξει τις σχέσεις των φίλων, προκαλώντας μια σειρά από ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις, που θα φέρουν πραγματικό χάος στη ζωή όλων!

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ ντε λα Πατελιέρ, Ματιέ Ντελαπόρτ.

Παίζουν: Πατρίκ Μπριέλ, Βαλερί Μπενγκιγκί, Σαρλ Μπερλίνγκ, Γκιγιόμ ντε Τονκεντέκ, Ζουντίτ Ελ Ζεν, Φρανσουάζ Φαμπιάν. Διάρκεια: 109΄

Le prenom  (12)

Βασισμένη στη μεγαλύτερη γαλλική θεατρική επιτυχία της τελευταίας δεκαετίας και κατακτώντας την πρώτη θέση του γαλλικού box office (με περισσότερα από 3 εκατομμύρια εισιτήρια), η ταινία προσπαθεί με ευφυή, ανάλαφρο τρόπο να σχολιάσει πολλά καυτά θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας.

Μια κινηματογραφική δημιουργία πραγματικά πνευματώδης, με καθαρά θεατρική δομή και σκηνοθετική διάρθρωση, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, καθώς αξιοποιεί μια εξαιρετικά έξυπνη φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε πέντε άτομα με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς.

Μοιράσου το άρθρο: