Το βραβευμένο δράμα-θρίλερ «Παράδεισος τώρα» (Paradise Now), συμπαραγωγής Παλαιστίνης-Γαλλίας-Γερμανίας-Ολλανδίας-Ισραήλ 2005, έχουν  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 23:00.

Υπόθεση: Δύο νεαροί φίλοι Παλαιστίνιοι, ο Κάλεντ και ο Σαΐντ, αναλαμβάνουν να εκτελέσουν μία αποστολή αυτοκτονίας στο Τελ Αβίβ. Μετά την τελευταία τους βραδιά με τις οικογένειές τους και χωρίς να επιτρέπεται να τις αποχαιρετίσουν, μεταφέρονται στα ισραηλινά σύνορα ζωσμένοι με βόμβες… Ωστόσο, η επιχείρηση δεν πάει σύμφωνα με το σχέδιο και ο ένας χάνει τα ίχνη του άλλου. Χωρισμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουν το τραγικό πεπρωμένο τους…

 

Η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ ήταν και υποψήφια για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2006 (Παλαιστίνη).

Το «Παράδεισος τώρα» πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2005, όπου κέρδισε τον Γαλάζιο Άγγελο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας, το Βραβείο Αναγνωστών της Berliner Morgenpost, καθώς και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σκηνοθεσία: Χάνι Αμπού-Ασάντ.

Σενάριο:  Χάνι Αμπού- Ασάντ, Μπέρο Μπέγιερ.

Παίζουν: Κάις Νασίφ, Αλί Σουλιμάν, Λούμπνα Αζαμπάλ, Χίαμ Αμπάς, Μοχαμάντ Μπουστάμι, Λούτουφ Νουάσερ, Αχμάντ Φάρες, Ασάντ Ντβίκατ, Ίαμ Άμπας, Χάμζα Αμπού-Αϊάς.

Διάρκεια: 90΄

Μοιράσου το άρθρο: