Την αστυνομική δραματική περιπέτεια «Παράνομες ζωές» (Trespass Against Us), παραγωγής Αγγλίας 2016, με τους χαρισματικούς Μάικλ Φασμπέντερ και Μπρένταν Γκλίζον, θα απολαύσετε στην ΕΡΤ3, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στις 22:00.

Σκηνοθεσία: Άνταμ Σμιθ

Σενάριο: Αλαστάιρ Σίντονς

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μπρένταν Γκλίζον, Λίντσεϊ Μάρσαλ, Ρόρι Κινίαρ, Σον Χάρις, Κίλιαν Σκοτ, Τζόρτζι Σμιθ

Διάρκεια: 99΄

Υπόθεση: Τρεις γενιές της διαβόητης οικογένειας Κάτλερ ζουν παράνομα στην καταπράσινη και ειδυλλιακή εξοχή του Γκλοστερσάιρ της Νοτιοδυτικής Αγγλίας. Ο καιρός περνάει κυνηγώντας, κλέβοντας και βασανίζοντας την αστυνομία στην καρδιά της πιο ακριβής περιοχής της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Τσαντ (Μάικλ Φασμπέντερ) βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στον σεβασμό για τον πατέρα του, τον Κόλμπι (Μπρένταν Γκλίζον), και στην επιθυμία να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα του, την Κέλι (Λίντσεϊ Μάρσαλ), και τα παιδιά τους.

Όταν ο Κόλμπι καταστρώνει σχέδιο να ληστέψει ένα αρχοντικό που βρίθει από θησαυρούς, ο Τσαντ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή που μπορεί να αλλάξει τη ζωή του για πάντα. Μπορεί να ακολουθήσει την πεπατημένη και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του πατέρα του ως άξιος γιος και διάδοχος ή μπορεί να σπάσει τα δεσμά και να χαράξει το δικό του μονοπάτι.

Ο νόμος τούς καταδιώκει πιο άγρια από ποτέ, ο πατέρας σφίγγει τον κλοιό γύρω από την οικογένεια, οι συντοπίτες είναι προκατειλημμένοι απέναντί τους και ο Τσαντ ανακαλύπτει ότι η μοίρα του ίσως να μην είναι πια στα χέρια του…

Οι χαρισματικοί Μάικλ Φασμπέντερ και Μπρένταν Γκλίζον πρωταγωνιστούν ως πατέρας και γιος μιας οικογένειας που κινείται στο περιθώριο της κοινωνίας. Τοποθετημένη στην ειδυλλιακή εξοχή της Αγγλίας, η ταινία λειτουργεί σε πλήρη αντίθεση, καθώς διαδραματίζεται στο πλαίσιο μιας περιπλανώμενης κοινότητας εγκληματιών που έχουν τους δικούς τους κανόνες, ακόμα και τη δική τους διάλεκτο.

Ρεαλιστική και ανθρωποκεντρική, η ιστορία επικεντρώνεται στον αιώνιο ανταγωνισμό μεταξύ πατέρα και γιου, στο διαχρονικό θέμα της ελεύθερης βούλησης αλλά και των προκαταλήψεων.

Μοιράσου το άρθρο: