Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00 η «Διασπορά» της ΕΡΤ3 με τη Χρύσα Σάμου –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– παρακολουθεί το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Ντίσελντορφ και εύχεται στον απανταχού ελληνισμό μαζί με τους ομογενείς από την καρδιά της γερμανικής πόλης.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, όπως ο Σύλλογος «Εν Δράση» της Ενορίας του Αγίου Ανδρέα και το Γυμνάσιο του Λάιμπνιτς και εθνικοτοπικοί σύλλογοι από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας μας ταξιδεύουν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, στον Πόντο, στη Θράκη και την Κρήτη. Η Φωτεινή Δάρρα μας μυεί μεταξύ άλλων στα διαχρονικά αριστουργήματα του Μ. Θεοδωράκη και του Μ. Χατζιδάκι, η Λουκία Βαλάση με το σαντούρι της προσθέτει ηχοχρώματα αλησμόνητων πατρίδων, οι Rebetology με τους Βaildsa και τους Gadjo Dilo τραγουδούν ιδιαίτερα τραγούδια σε συνδυασμό σύγχρονων και ρεμπέτικων ακουσμάτων. Ξεχωριστές στιγμές από τα ομογενειακά μουσικά σχήματα επί της ανοιχτής σκηνής που στήθηκε μπροστά στο δημαρχείο του Ντίσελντορφ.

Η δημοσιογραφική επιμέλεια είναι του Γιώργου Γεωργιάδη, η σκηνοθεσία της Τάνιας Χατζηγεωργίου και η διεύθυνση παραγωγής του Θέμη Μαυροπεραστή.
diaspora2

Μοιράσου το άρθρο: