Περίεργα υλικά; «Πειραγμένες» συνταγές; Απρόσμενοι συνδυασμοί; Υλικά που δεν τα βρίσκεις ούτε σε λεξικό; Πιάτα με σουρεαλιστική ονομασία ή πιάτα με ονομασία προέλευσης; Και αυτό το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Οκτωβρίου, στις 13:15, ο γνωστός σεφ Νικόλας Σακελλαρίου φέρνει την «ΠΟΠ μαγειρική» στην ΕΡΤ2, με νόστιμα πιάτα από πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα.

Μαζί του παραγωγοί, διατροφολόγοι και εξειδικευμένοι επιστήμονες μάς μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

«Ελιά θρούμπα Θάσου, Σαν Μιχάλη Σύρου»

Αυτό το Σάββατο, στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική», ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου, μαγειρεύει κριτσίνια με ελιές θρούμπα Θάσου και ντιπ αβοκάντο και ριζότο με μανιτάρια Σαν Μιχάλη.

Μαζί του, ο παραγωγός της Ελιάς Θρούμπας Ηλίας Τσαρικτσόπουλος μας μιλάει για την μοναδικότητα της Ελιάς Θρούμπας, ενώ ο διατροφολόγος Παρασκευάς Παπαχρήστος μάς αναλύει διατροφικά το τυρί Σαν Μιχάλη.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

«Μέλι Ελάτης Μαινάλου, Βανίλια – Μπατζος – Σταφίδες Ζακύνθου» 

Και αυτή την Κυριακή, ο αγαπημένος σεφ Νικόλας Σακελλαρίου μάς ξεναγεί στον κόσμο των ΠΟΠ προϊόντων και μας μαγειρεύει χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μελιού Ελάτης Μαινάλου Βανίλιας, σπαγγετίνη με μπάτζο και λαχανικά και Cookie’s με αλεύρι ολικής, σταφίδα Ζακύνθου, μέλι, ταχίνι και καρύδια.

Στην παρέα, με χρήσιμες συμβουλές για το μέλι Ελάτης Μαινάλου θα μας μιλήσει η παραγωγός Θεοδώρα Μαραγκού, ενώ ο διατροφολόγος Δημήτρης Πέτσιος για την διατροφική αξία της σταφίδας Ζακύνθου.

«ΠΟΠ Μαγειρική» – Η ελληνική φύση στα καλύτερά της, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στην ΕΡΤ2

Παρουσίαση – επιμέλεια συνταγών: Νικόλας Σακελλαρίου

Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης

Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Καβαδάς

Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης

Εκτέλεση παραγωγής: GV Productions

Έτος παραγωγής: 2020

Μοιράσου το άρθρο: