Την Παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, η Ελληνική Ραδιοφωνία βάζει την καλύτερή της διάθεση για να αποχαιρετήσει το 2015 και να υποδεχθεί το 2016.

 

Οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί των ενημερωτικών προγραμμάτων, του Πρώτου Προγράμματος και της Φωνής της Ελλάδας, και των μουσικών προγραμμάτων, του Δεύτερου Προγράμματος, του Kosmos και του Τρίτου Προγράμματος, προετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα εορταστικό διήμερο.

 

Πρώτο Πρόγραμμα

Μία χρονιά γεμάτη ειδήσεις

«Η Ανασκόπηση του 2015»/Αλλαγή του χρόνου από τη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, οι δημοσιογράφοι του Πρώτου Προγράμματος θυμούνται και ξεδιπλώνουν το ραδιοφωνικό κουβάρι των εξελίξεων της χρονιάς που πέρασε στην εσωτερική αλλά και διεθνή πολιτική και οικονομική επικαιρότητα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στα ζητήματα του προσφυγικού και των κοινωνικών εξελίξεων.

 Από τις 10 το βράδυ έως τα ξημερώματα, το Πρώτο Πρόγραμμα και όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΤ συνδέονται με το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 για την αλλαγή του χρόνου, με ένα άκρως εορταστικό ραδιοφωνικό ρεβεγιόν.

screen-capture-121

Φωνή της Ελλάδας

Πρωτοχρονιά από την πατρίδα

Πρωτοχρονιάτικος «Γύρος του Κόσμου, η Ελλάδα!»

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 6 το πρωί, ανήμερα την Πρωτοχρονιά στις 10 το βράδυ και τη δεύτερη μέρα του νέου χρόνου, στις 8 το πρωί, ο Πρόδρομος Παπανίκας μάς ταξιδεύει όπου υπάρχουν Ελληνες, με ευχές, τραγούδια και γιορτινή διάθεση.

«Πρωτοχρονιάτικο Juke Box»

Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και για τρεις ώρες, σε σύνδεση με τη Φωνή της Ελλάδας, ο Γιάννης Τζουανόπουλος δίνει πρωτοχρονιάτικες ευχές και επιλέγει τραγούδια για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, και στη συνέχεια ο Γιώργος Νερούτσος έως τις 18:00 με ένα ζωντανό πρωτοχρονιάτικο Juke Box με… 2016 ευχές σε όλο τον πλανήτη.

 images

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7

Το Δεύτερο Πρόγραμμα αλλάζει χρονιά, θυμάται και καλωσορίζει…

«Ιστορίες θαυμαστών ηρώων»

Την Παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά,  στις 9, ακούγονται τα τελευταία επεισόδια της ραδιοφωνικής παιδικής σειράς «Ιστορίες θαυμαστών ηρώων» που είχαν πρωτομεταδοθεί τη σεζόν 1980-1981.

Επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης

 

Ανασκόπηση του 2015 με το «Τρανζίστορ»

 Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το τελευταίο «Τρανζίστορ» της χρονιάς, στις 10 το πρωί, με τη Μαρία Κοζάκου κάνει την ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων του 2015.

 

Το «Παυσίλιπον» αποκλειστικά στο Δεύτερο πρόγραμμα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 10 το βράδυ και για δύο ώρες, ακριβώς πριν από την αλλαγή του χρόνου, συναυλία με το λαϊκό συγκρότημα «Παυσίλιπον» με επιλογές από τη λαϊκή και ρεμπέτικη ανθολογία που ηχογράφησε αποκλειστικά για τους ακροατές του Δευτέρου.

 

«Άγιος Βασίλης έρχεται, Γενάρης ξημερώνει»

Από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ανήμερα Πρωτοχρονιάς, 10:00-12:00, η Φεβρωνία Ρεβύνθη μάς ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ελλάδα με παραδοσιακές πρωτοχρονιάτικες μελωδίες γιατί «Άγιος Βασίλης έρχεται, Γενάρης Ξημερώνει».

«Πρωτοχρονιάτικες διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου».

Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, 21:00-23:00, ο Νίκος Αϊβαλής με «Πρωτοχρονιάτικες διακριτικές σχέσεις διεθνούς ρεπερτορίου».

 

Kosmos 93,6

Για να μπει η νέα χρονιά πολύχρωμα

Happy Kosmos Year

Παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι παραγωγοί του Kosmos 93.6 επιλέγουν γιορτινή διάθεση με ένα 48 non stop playlist με τα καλύτερα και αγαπημένα τραγούδια της χρονιάς.

 ΜΟΥΣΙΚΗ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ-864x400_c

Τρίτο Πρόγραμμα

Πρωτοχρονιάτικο ταξίδι στη μαγεία της Μουσικής

«Μεγάλες Ορχήστρες, Μεγάλοι Μαέστροι, Μεγάλες Ερμηνείες»

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 8 το βράδυ, το Τρίτο Πρόγραμμα παρουσιάζει την BBC Concert Orchestra υπό τη διεύθυνση του Keith Lockhart να ερμηνεύει κινηματογραφική μουσική των Bernart Hermann, William Walton, Ennio Morriccone, John Williamns και John Barry.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Αλεξάνδρα Γιαλίνη

 Golden-Hall_Musikverein-1-1024x510

Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης

Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2016, 12:15

Πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους της κλασικής μουσικής, η δημόσια τηλεόραση και το Τρίτο Πρόγραμμα μεταδίδει ανήμερα την Πρωτοχρονιά την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, σε απευθείας σύνδεση με την αυστριακή πρωτεύουσα.

Από το Golden Hall της Musikverein, η διάσημη ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Mariss Jansons, ερμηνεύει ένα μοναδικό εορταστικό πρόγραμμα με έργα των Johann, Josef και Eduard Strauss, του Carl Michael Ziehrer, του Emil Waldteufel και του Josef Hellmesberger.

Τη συναυλία παρουσιάζει για την ΕΡΤ1 και το Τρίτο Πρόγραμμα ο Μιχάλης Μεσσήνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: