Στο πλαίσιο της εκπομπής «Η ελληνική μουσική σκηνή στο Δεύτερο», ο Χάικ Γιαζιτζιάν, σπουδαίος δεξιοτέχνης στο ούτι, ξεχωριστός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, καθώς και οι τέσσερις εξαιρετικοί μουσικοί που τον συνοδεύουν, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 20:00, παίζουν -παρουσία κοινού- στο Στούντιο Ε της ΕΡΑ.

Ο Χάικ, Αρμένιος στην καταγωγή, γεννημένος στη Συρία, ζει στην Ελλάδα εδώ και περίπου 35 χρόνια. Αυτοδίδακτος στο ούτι, με δικό του προσωπικό ήχο και βαθιά αισθαντικότητα στη φωνή και στο τραγούδι του, ο Χάικ Γιαζιτζιάν αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρουσίες στο χώρο της «έθνικ» μουσικής για τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τη δισκογραφία που έχει όσο και από τις πολλές συμμετοχές του σε μουσικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Μαζί του ταξιδεύουμε στη μουσική μας γειτονιά, στις συγγενικές μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Μεσογείου! Ένα ταξίδι -όπως λέει κι ό ίδιος- χωρίς βίζες και διαβατήρια, πέρα από σύνορα, στεγανά και προκαταλήψεις, μέσα από μια κοινή μουσική κληρονομιά, με τραγούδια και σκοπούς από την Ελλάδα, την Αρμενία, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική.

Στη συναυλία της Πέμπτης συμμετέχουν οι: Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι, τραγούδι), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Τάσος Πούλιος (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Dikran Sarkisyan (αρμένικα πνευστά).

Τη συναυλία, που θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα, παρουσιάζει ο Δημήτρης Τρίκας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, αλλά με σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Για τις δωρεάν προσκλήσεις (δύο ατόμων), συντονιστείτε στις εκπομπές του Δεύτερου Προγράμματος μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2017.

Info:

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, ώρα 20:00

Η ελληνική μουσική σκηνή στο Δεύτερο

Χάικ Γιαζιτζιάν – Live συναυλία στο Στούντιο Ε της ΕΡΑ

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Μοιράσου το άρθρο: