Μουσική εκπομπή, που επιμελείται και παρουσιάζει ο  Δημήτρης Τρίκας.

Η εκπομπή έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και να πάρει τη σκυτάλη από παλαιότερες προσπάθειες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, για να προβάλλει τα μουσικά σχήματα της ελληνικής κυρίως σκηνής της τζαζ. Σε μια εποχή μάλιστα που η σκηνή αυτή βρίσκεται πλέον ποιοτικά σ’ ένα εξαιρετικό  επίπεδο, τόσο συνθετικά όσο και αριθμητικά με τα μουσικά σχήματα και τους σολίστ που διαθέτουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα και έξω από την Ελλάδα .

«Η σκηνή της Jazz» παρουσιάζει τις ζωντανές συναυλίες που γίνονται στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας για το Τρίτο Πρόγραμμα και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Jazz in the City», παρουσία κοινού με ελεύθερη είσοδο.

Οι εννιά πρώτες συναυλίες που έχουν ήδη μαγνητοσκοπηθεί είναι με τα γκρουπ: «G. Kontrafoyris Quartet», «Spyros Manesis Trio», «Qualia Project/Terry Vakirtzogloy», «T. Moussas Trio», «The Next Step Q.», «Petros Klampanis Group», «Harris Lambrakis Quartet», «Dimitris Tsakas Quartet», «Dimitris Kalantzis Quintet»… και έπεται συνέχεια!

Επεισόδιο 4ο: «Dimitris Kalantzis Quintet»

To κουιντέτο του εξαιρετικού πιανίστα και συνθέτη Δημήτρη Καλαντζή με το έργο του «Mano’s», το οποίο εμπνεύστηκε ο Καλαντζής από τις αντίστοιχες συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, φιλοξενήθηκε στην πρώτη εκπομπή-ζωντανή συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο στούντιο «Ε» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με την οποία και άνοιξε ο κύκλος με τα live της σειράς «Η σκηνή της Jazz – ΕΡΤ Jazz Sessions».

To συγκεκριμένο live είχε οργανωθεί και μεταδοθεί από το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα, στο πλαίσιο αφιερώματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στον Μάνο Χατζιδάκι.

Το «Dimitris Kalantzis Quintet» απαρτίζουν οι: Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Γιώργος Γεωργιάδης (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (ντραμς).

Παρουσίαση: Δημήτρης Τρίκας

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Νταής

Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη

Σκηνικά: Ελένη Νανοπούλου

Ηχοληψία: Κώστας Γιαννακόπουλος, Βασίλης Χανιώτης

dimitris-trikas-1

Μοιράσου το άρθρο: