Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η «Φωνή της Ελλάδας» τιμά τη γυναίκα του Πόντου. Tη γυναίκα που αποτέλεσε διαχρονικά και βιολογικά την κοιτίδα ολόκληρου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00-22:00, από το Στούντιο C της ΕΡΤ -παρουσία κοινού- το παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ μεταδίδει ένα πολιτιστικό, ιστορικό και μουσικό πρόγραμμα.

Για πρώτη φορά, 90 χρόνια μετά τη βίαιη εκδίωξη της γυναίκας του Πόντου από τα πατρογονικά εδάφη, η  «Φωνή της Ελλάδας» πρωτοστατεί, τιμώντας την, με αρωγούς και υποστηρικτές τα πολιτιστικά τμήματα του ιστορικού συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», συνοδευόμενα από γυναίκες προέδρους και μέλη διοικητικών  συμβουλίων  ποντιακών συλλόγων, γυναίκες του πνεύματος και του πολιτισμού.

Η Πόντια γυναίκα, πηγή ζωής και έμπνευσης, γυναίκα της οικογένειας, της προσφοράς, της θυσίας και της αυταπάρνησης, από τη γέννηση ώς το τέλος της ζωής της, διαπνέεται από ψυχικά  και ηθικά χαρίσματα, φιλομάθεια, φιλοπρόοδο πνεύμα και εργατικότητα. Μέσα από τις σκληρές δοκιμασίες και τα βιώματά της, ανυψώνεται σε πρότυπο ζωής  και λίκνο πολιτισμού για το γένος  των  Ποντίων.

Στις 8 Μαρτίου 2017, η «Φωνή της Ελλάδας» προσφέρει στην Ελληνίδα Πόντια, με αγάπη και εκτίμηση, μία ανθοδέσμη από τα αμάραντα λουλούδια του  Πόντου!

«Για όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για πρόοδο και ζωή»

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηλίας Αβραμίδης (λύρα), Θεοδόσης Εφραιμίδης (κρουστά, νταούλι, ντέφι), Αλέξανδρος Μπουρμίστρωφ (λύρα), Νικόλαος Μουστάκας (λαούτο), Παύλος Ταχματζίδης (κρουστά, τουμπελέκι, μπεντίρ), Γιώργος Παγώνης (κρουστά, νταούλι), Γιώργος  Παπαδόπουλος (λύρα).

Ερμηνεύουν, η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου με τη συνοδεία του λυράρη  Ηλία  Υφαντίδη,  η Βασιλική Καρακώστα, η Μήδεια Χουρσουλίδου και η Γιώτα Τριανταφυλλίδου.

Την εκδήλωση παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Νατάσα Βησσαρίωνος και Μαρία Κουτσιμπύρη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους Περιφερειακούς  Σταθμούς της ΕΡΤ, την ERT World, διαδικτυακά από το http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas και θα μαγνητοσκοπηθεί από την  ΕΡΤ2.

Συντονιστείτε στη Φωνή της Ελλάδας!

Info:

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, ώρα 20:00-22:00

«Αροθυμώ και τραγωδώ για τη Γυναίκα του Πόντου»

Live Streaming: webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas

Facebook: www.facebook.com/voiceofgreece.ert

E-mail:  thevoiceofgreece@ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: