Το σύγχρονο κοινωνικό δράμα «Σε επιφυλακή» (Insecure / Qui Vive), παραγωγής Γαλλίας 2014, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, την Τρίτη 11 Αυγούστου 2020, στις 23:45.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μαριάν Ταρντιέ.

Σενάριο: Ναντίν Λαμαρί, Μαριάν Ταρντιέ.

Παίζουν: Ρεντά Κατέμπ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ρασίντ Ντεμπούζ, Μουσά Μανσαλί.

Διάρκεια: 83΄

Υπόθεση: Ο Σερίφ είναι γύρω στα τριάντα και έχει επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Προσπαθεί να περάσει τις εξετάσεις για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη Νοσηλευτική.

Παράλληλα, για να βγάλει τα προς το ζην, εργάζεται ως φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι.

Όταν θα περάσει επιτυχώς το γραπτό μέρος των εξετάσεων και θα γνωρίσει την Τζένι, μια γυναίκα που του αρέσει, φαίνεται πως η ζωή αρχίζει να του χαμογελά ξανά.

Ωστόσο, μια συμμορία παιδιών που συχνάζουν στο εμπορικό κέντρο όπου εργάζεται, τον ενοχλούν συστηματικά.
Για να τα ξεφορτωθεί, συμφωνεί μ’ έναν γνωστό του να τον βοηθήσει και σαν αντάλλαγμα ο Σερίφ θα πρέπει να τον ενημερώσει εμπιστευτικά για μια προσεχή αποστολή φορτίου.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο και οι εξελίξεις θα είναι δραματικές…

Με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών και πρωταγωνιστές τον Ρεντά Κατέμπ («Προφήτης», 2009) και την Αντέλ Εξαρχόπουλος («Η ζωή της Αντέλ», 2013), η ταινία «Σε επιφυλακή» αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους δημιουργία της Μαριάν Ταρντιέ.

Βραβεία / Συμμετοχές:

Συμμετοχή στο πρόγραμμα ACID (Ένωση για τη Διανομή του Ανεξάρτητου Κινηματογράφου), Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2014.

Ελληνική Πρεμιέρα στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Συμμετοχή στο πρόγραμμα Focus «Γένους Θηλυκού» – Γυναικεία Βλέμματα, στο 16ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Μοιράσου το άρθρο: