Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά προσφέρουν οι Τακίμ, απευθείας από το στούντιο Ε της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στους ακροατές του Δεύτερου Προγράμματος και της Φωνής της Ελλάδας, αλλά και στο κοινό που θα τους παρακολουθήσει ζωντανά -μέσω προσκλήσεων που θα δοθούν από τις εκπομπές του Δεύτερου Προγράμματος.

 

Δεκαπέντε χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος το συγκρότημα των Τακίμ. Ο καθένας από τους επτά καταξιωμένους σολίστες που το συναποτελούν βρίσκεται αρκετά χρόνια στον μουσικό χώρο, ενώ μετρούν -ατομικά και ως συγκρότημα- πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής, τόσο στη δισκογραφία όσο και σε ζωντανές εμφανίσεις.

Παραδοσιακά ακούσματα από την Ελλάδα, την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια αποτελούν το ρεπερτόριό τους, παιγμένα δυναμικά, με σεβασμό στο παρελθόν, αλλά και με τη διάθεση, μέσα από τον ήχο τους, να αφήσουν ευδιάκριτο και αναγνωρίσιμο μουσικό στίγμα, καταθέτοντας τη δική τους άποψη στη σύγχρονη αντίληψη περί δημοτικού τραγουδιού.

Τους Τακίμ απαρτίζουν οι Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Μάνος Κουτσαγγελίδης (φωνητικά), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο, φωνητικά), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά, φωνητικά), Γιάννης Πλαγιανάκος (κοντραμπάσο).

Παρουσίαση: Σιδερής Πρίντεζης.

Για προσκλήσεις συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα και μέσω διαδικτύου στον κόμβο webradio.ert.gr/deftero


Info

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, 20:00

«Η Ελληνική Μουσική Σκηνή στο Δεύτερο»

Τακίμ

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Μοιράσου το άρθρο: