Το έβδομο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Σοφία» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 στις 23:00.


Το 1472, η τελευταία πριγκίπισσα του Βυζαντίου, Σοφία Παλαιολογίνα μετακομίζει από τη Ρώμη στη μακρινή Μοσχοβία για να παντρευτεί τον Τσάρο Ιβάν Γ. Ονειρεύεται να ιδρύσει ένα νέο Βυζάντιο. Η εχθρότητα της αυλής, οι προδοσίες και οι ψευδείς κατηγορίες είναι αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκεί. Έχοντας όπλα την αγάπη και την πίστη, η Σοφία νικάει τους εχθρούς της και γίνεται η πρώτη γυναίκα που ασκεί τόση επιρροή στη ρωσική ιστορία. Στέκεται δίπλα στον σύζυγό της βοηθώντας τον Ιβάν να συγχωνεύσει τη διαμελισμένη χώρα, να διώξει τους Μογγόλους εισβολείς και να οικοδομήσει το Κρεμλίνο της Μόσχας – το πιο εκπληκτικό σύμβολο της Ρωσίας.

Eπεισόδιο 7οΤο Μεγάλο Πριγκιπάτο της Μόσχας επεκτείνει τα σύνορά του και οι τεχνίτες της Ρώμης μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους στους ντόπιους κατοίκους. Η πριγκίπισσα Ελένα συνωμοτεί εναντίον της πριγκίπισσας Σοφίας και προσπαθεί να την φέρει κοντά με τον εφηβικό πλατωνικό της έρωτα τον Πιέτρο-μαθητευόμενο τεχνίτη από τη Ρώμη. Ο Πιέτρο κρατάει αποστάσεις από τη Σοφία, κι έτσι η Ελένα βάζει να γράψουν ψεύτικο γράμμα στη Σοφία από τον Πιέτρο, το οποίο βρίσκει ο Ιβάν και στέλνει τον Πιέτρο στα βασανιστήρια και κλειδώνει την Σοφία στα δωμάτιά της. Ο μέγας Πρίγκιπας αποκτά εγγονό, γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα. Στο μεταξύ η αίρεση που κυκλοφορεί στη Μόσχα αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς πέραν των σοφών και της πριγκίπισσας Ελένας, μιας και η μέρα της συντέλειας του κόσμου πλησιάζει-με βάση τις προφητείες-και ο κόσμος έχει τρομοκρατηθεί.

Παραγωγή: Ρωσίας
Παίζουν: Mariya Andreyeva, Yevgeny Tsyganov, Nadezhda Markina, Pyotr Zaychenko, Boris Nevzorov
Σκηνοθεσία: Aleksei Andrianov

Μοιράσου το άρθρο: