Το όγδοο και τελευταίο επεισόδιο της δραματικής σειράς «Σοφία» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 στις 23:00.


Το 1472, η τελευταία πριγκίπισσα του Βυζαντίου, Σοφία Παλαιολογίνα μετακομίζει από τη Ρώμη στη μακρινή Μοσχοβία για να παντρευτεί τον Τσάρο Ιβάν Γ. Ονειρεύεται να ιδρύσει ένα νέο Βυζάντιο. Η εχθρότητα της αυλής, οι προδοσίες και οι ψευδείς κατηγορίες είναι αυτά που θα πρέπει να αντιμετωπίσει εκεί. Έχοντας όπλα την αγάπη και την πίστη, η Σοφία νικάει τους εχθρούς της και γίνεται η πρώτη γυναίκα που ασκεί τόση επιρροή στη ρωσική ιστορία. Στέκεται δίπλα στον σύζυγό της βοηθώντας τον Ιβάν να συγχωνεύσει τη διαμελισμένη χώρα, να διώξει τους Μογγόλους εισβολείς και να οικοδομήσει το Κρεμλίνο της Μόσχας – το πιο εκπληκτικό σύμβολο της Ρωσίας.

Eπεισόδιο 8ο: Όλος ο λαός μένει άπραγος, περιμένοντας το τέλος του κόσμου με διάφορες εκδοχές. Ο Ιβάν έχει αμφιβολίες για την ενοχή της Σοφίας και ζητά τη γνώμη του αρχιμάστορα από τη Ρώμη, ο οποίος τον διαβεβαιώνει για την πίστη της και τον ικετεύει να απελευθερώσει τον βοηθό του Πιέτρο. Ο Πιέτρο φεύγει αμέσως για το μοναστήρι, ώστε να δει τη Σοφία ενώ παράλληλα εκείνη στέλνει γράμμα στο Μέγα Πρίγκιπα και του ζητά να πάει να τους επισκεφτεί. Η Ελένα που επιδίδεται και σε μαύρη μαγεία προσπαθεί να σαγηνεύσει τον Ιβάν, ώστε να γίνει γυναίκα του, αφού πρώτα ολοκληρώσει το σχέδιό της να σκοτώσει την πριγκίπισσα Σοφία. Συνωμοτεί για ακόμα μια φορά με τους σοφούς και στέλνουν κάποιον στο μοναστήρι να την δολοφονήσει. Ο Πιέτρο σκοτώνεται στην προσπάθειά του να την σώσει…

Παραγωγή: Ρωσίας
Παίζουν: Mariya Andreyeva, Yevgeny Tsyganov, Nadezhda Markina, Pyotr Zaychenko, Boris Nevzorov
Σκηνοθεσία: Aleksei Andrianov

Μοιράσου το άρθρο: