Το τέταρτο επεισόδιο με τίτλο «Ηλεκτρισμός» της εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Soundbreaking», παραγωγής ΗΠΑ 2015, μπορούν να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 και ώρα 23.00.

Το «Soundbreaking» μιλά για την ιστορία των μουσικών ηχογραφήσεων. Με πάνω από εκατό συνεντεύξεις με τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς και μουσικούς της εποχής μας, τα αποκλειστικά αποσπάσματα αυτής της σειράς παρουσιάζουν στους τηλεθεατές μια ματιά στα παρασκήνια και στη μαγεία ενός μουσικού στούντιο.
Στο «Soundbreaking» θα ακούσουμε τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 και την πολυκάναλη τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι Μπιτλς, μέχρι τα συνθεσάιζερ του Στίβι Γουόντερ, τη μουσική R&B, το ροκ, το χιπ χοπ, καθώς και υπέροχες ιστορίες ανθρώπων που παρευρίσκονταν τη στιγμή της δημιουργίας. Στη σειρά μιλούν για την εμπειρία τους καλλιτέχνες όπως οι: Έρικ Κλάπτον, Τζόνι Μίτσελ, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Μάρτιν, Μπίλι Άιντολ, Κουίνσι Τζόουνς, Έλτον Τζον και Άνι Λένοξ.
FME_0809620_X_60_XX
Επεισόδιο 4ο: «Ηλεκτρισμός»

Η πιο ατμοσφαιρική δύναμη στην ηχογράφηση είναι ο ηλεκτρισμός που πυροδοτεί τη μουσική επανάσταση. Όταν ο ηλεκτρισμός μπαίνει στην υπηρεσία της ηχογράφησης, δημιουργούνται καινούργιοι, πρωτάκουστοι ήχοι. Με την εφεύρεση της ηλεκτρικής κιθάρας και την εξέλιξη των συνθεσάιζερ προκαλούνται αλυσιδωτές αντιδράσεις.

FME_0809620_X_64_XX

Από τα Σικάγο Μπλουζ μέχρι τους Ρόλινγκ Στόουνς και τον Τζίμι Χέντριξ, από τον Στίβι Γουόντερ μέχρι τους Who (Χου) και την ηλεκτρονική χορευτική μουσική (EDM), σ’ αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ θα δούμε πώς η επιστήμη και η Μηχανική γίνονται ήχος. Επίσης, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη δύναμη της τεχνολογίας και τον συνεχή επαναπροσδιορισμό της έννοιας της μουσικής.

«Η τεχνολογία βοήθησε τους ανθρώπους να πειραματιστούν περισσότερο με τη μουσική. Ολόκληρη η εποχή απογειώθηκε!», λέει ο Σερ Έλτον Τζον.

Μοιράσου το άρθρο: