Το επεισόδιο με τίτλο «Η ανθρώπινη φωνή» (The Human Instrument) της ξένης σειράς ντοκιμαντέρ «Soundbreaking», μπορούν να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση-  το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 23.30, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 .

Το Soundbreaking μιλά για την ιστορία των μουσικών ηχογραφήσεων. Με πάνω από εκατό συνεντεύξεις με τους πιο διάσημους καλλιτέχνες, παραγωγούς και μουσικούς της εποχής μας, τα αποκλειστικά αποσπάσματα αυτής της σειράς παρουσιάζουν στους τηλεθεατές μια ματιά στα παρασκήνια και στη μαγεία ενός μουσικού στούντιο.
Στο «Soundbreaking» θα ακούσουμε τραγούδια από τη δεκαετία του ’60 και την πολυκάναλη τεχνολογία που χρησιμοποιούσαν οι Μπιτλς, μέχρι τα συνθεσάιζερ του Στίβι Γουόντερ, τη μουσική R&B, το ροκ, το χιπ χοπ, καθώς και υπέροχες ιστορίες ανθρώπων που παρευρίσκονταν τη στιγμή της δημιουργίας.Στη σειρά μιλούν για την εμπειρία τους καλλιτέχνες όπως οι: Έρικ Κλάπτον, Τζόνι Μίτσελ, Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Τζορτζ Μάρτιν, Μπίλι Άιντολ, Κουίνσι Τζόουνς, Έλτον Τζον και Άνι Λένοξ.

Στο τρίτο επεισόδιο δοξάζεται  το πιο δυνατό εργαλείο: η ανθρώπινη φωνή. Ποια είναι τα συστατικά που φτιάχνουν την τέλεια ηχογραφημένη φωνή; Με σπάνιο αρχειακό υλικό θα απολαύσουμε κάποιους από τους πιο διάσημους τραγουδιστές του κόσμου -από ντίβες των μπλουζ μέχρι αστέρες του ροκ- καθώς και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να ενισχύσουν αλλά και να αλλάξουν την ανθρώπινη φωνή. Αυτό βέβαια που κάνει την ανθρώπινη φωνή πραγματικά σπουδαία και αυτό θα εξερευνήσουμε, είναι η συναισθηματική χροιά της.

Η Αντέλ, η Σερ, η Έιμι Γουέινχαουζ με τις μοναδικές φωνές τους μας ταξιδεύουν στη μαγεία της ηχογράφησης κάποιων από τα διάσημα τραγούδια τους στο στούντιο.

Παραγωγή: Αμερική, 2015.

Μοιράσου το άρθρο: