Το πέμπτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Στα ψηλά βουνά» (Mountains and Life), παραγωγής Green Bay Media 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις κορυφές του κόσμου για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που λατρεύουν, τιμούν και παλεύουν για τα βουνά. Από αγρότες, καλλιτέχνες και ομάδες διάσωσης, μέχρι επιστήμονες, μουσικούς και μοναχούς, αυτή η σειρά αποκαλύπτει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ορεσίβιοι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στο υψόμετρο.
Με την αφήγηση του Matthew Gravelle («Broadchurch»), το «Mountains and Life» συνδυάζει εκπληκτική φωτογραφία με προσεκτική εξιστόρηση για να δημιουργήσει μια συναισθηματική εμπλοκή με τις κορυφές των Ιμαλαΐων, των Άνδεων, των Άλπεων και όχι μόνο.

 Επεισόδιο 5ο: Οι Άνδεις

Πάλαι ποτέ η περιοχή των παντοδύναμων Ίνκας, οι Άνδεις σήμερα φιλοξενούν τη μεγαλύτερη επιφάνεια πλωτών ρευμάτων στον πλανήτη, την υψηλότερη πόλη και μάλιστα το υψηλότερο γυμναστήριο στη Γη. Είναι ένα μέρος όπου όλα υπάρχουν στον απόλυτο βαθμό… Απόλυτη ομορφιά, απόλυτη καλλιέργεια, απόλυτος ορυκτός πλούτος, απόλυτη φτώχεια, απόλυτος κίνδυνος. Πώς κατάφερε η ανθρωπότητα να βρει τρόπους να ακμάσει σε τέτοια υψόμετρα; Και πώς μπορεί να επιβιώσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια όταν ο ανταγωνισμός για τον πλούτο στις ανώτατες βαθμίδες μετατρέπεται σε έναν διακαή αγώνα προς τον πάτο για αυτούς που τον αναζητούν; Αυτή είναι η ζωή στις Άνδεις, στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Παρουσίαση: Matthew Gravelle

Μοιράσου το άρθρο: