Το τέταρτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Στα ψηλά βουνά» (Mountains and Life), παραγωγής Green Bay Media 2017, που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις κορυφές του κόσμου για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που λατρεύουν, τιμούν και παλεύουν για τα βουνά. Από αγρότες, καλλιτέχνες και ομάδες διάσωσης, μέχρι επιστήμονες, μουσικούς και μοναχούς, αυτή η σειρά αποκαλύπτει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ορεσίβιοι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στο υψόμετρο.
Με την αφήγηση του Matthew Gravelle («Broadchurch»), το «Mountains and Life» συνδυάζει εκπληκτική φωτογραφία με προσεκτική εξιστόρηση για να δημιουργήσει μια συναισθηματική εμπλοκή με τις κορυφές των Ιμαλαΐων, των Άνδεων, των Άλπεων και όχι μόνο.
Eπεισόδιο 4ο: «Τα Όρη Ρουβενζόρι»
Στην καρδιά της Αφρικής ένα πέπλο ομίχλης καλύπτει το θαύμα της φύσης. Στα εκπληκτικά και μυθικά Βουνά του Φεγγαριού, που υψώνονται απέραντα πάνω από τη σαβάνα στην Ουγκάντα, υπάρχει ένα από τα πιο ποικιλόμορφα οικοσυστήματα του πλανήτη. Συνδυάζει τη ζεστή και υγρή ατμόσφαιρα της τροπικής ζούγκλας με τις χιονισμένες βουνοκορφές και τους παγετώνες. Πριν από 60 χρόνια, μετά την αποχώρηση των αποικιοκρατών, οι κάτοικοι των ορέων Ρουβενζόρι βυθίστηκαν σε έναν εφιάλτη εθνικού αλληλοσπαραγμού και γενοκτονίας. Τα βουνά ήταν το τελευταίο τους καταφύγιο. Αυτή είναι η ιστορία μιας οροσειράς πολύ μακριά από τα ισχυρά κέντρα και του αγώνα των κατοίκων του βουνού να διασφαλίσουν τη διαφύλαξη της ταυτότητας και του πολιτισμού τους στη σύγχρονη εποχή.
Παρουσίαση: Matthew Gravelle

Μοιράσου το άρθρο: