Τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Στα ψηλά βουνά» (Mountains and Life), παραγωγής Green Bay Media 2017, που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε -Α’ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:00.

Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στις κορυφές του κόσμου για να γνωρίσετε τους ανθρώπους που λατρεύουν, τιμούν και παλεύουν για τα βουνά. Από αγρότες, καλλιτέχνες και ομάδες διάσωσης, μέχρι επιστήμονες, μουσικούς και μοναχούς, αυτή η σειρά αποκαλύπτει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους αυτοί οι ορεσίβιοι κάτοικοι έχουν προσαρμοστεί στη ζωή στο υψόμετρο.
Με την αφήγηση του Matthew Gravelle («Broadchurch»), το «Mountains and Life» συνδυάζει εκπληκτική φωτογραφία με προσεκτική εξιστόρηση για να δημιουργήσει μια συναισθηματική εμπλοκή με τις κορυφές των Ιμαλαΐων, των Άνδεων, των Άλπεων και όχι μόνο.

Eπεισόδιο 3:
Οι Άλπεις

Από αμνημονεύτων ετών οι Άλπεις στέκονταν ψηλότερα, μακριά από τον άνθρωπο, μεγαλειώδεις. Κι όμως παρουσιάζουν και μια άλλη εικόνα. Υπό τον έλεγχο της σύγχρονης μηχανικής και της τεχνολογίας με δρόμους και τούνελ να τα διαπερνούν, αυτά τα βουνά έχουν μετατραπεί σε παιδικές χαρές για εξερευνητές και όσους αναζητούν ενέσεις αδρεναλίνης. Σήμερα οι Άλπεις λειτουργούν ως ένα απέραντο εργαστήριο σε υψηλό υψόμετρο, που δίνει βάση στην κατανόηση των τρόπων με τους οποίους έχουμε δαμάσει αυτά τα παρθένα εδάφη και το καταστροφικό τίμημα που ίσως πληρώσουμε για αυτό. Αυτή είναι η ιστορία των ελβετικών Άλπεων, των βουνών και του μοντερνισμού

Παρουσίαση: Matthew Gravelle.

Μοιράσου το άρθρο: