Τo πέμπτο επεισόδιο της σειράς μυστηρίου «Τα φονικά μυστήρια της κυρίας Φίσερ» (Miss Fisher’s Murder Mysteries), παραγωγής Αυστραλίας 2012, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 και ώρα 21:00.


Γενική υπόθεση: Μελβούρνη. Τα μυστήρια δολοφονίας της Miss Fisher περιστρέφονται γύρω από την προσωπική και επαγγελματική ζωή της Phryne Fisher (Essie Davis), μιας λαμπερής ιδιωτικής ντετέκτιβ στα τέλη της δεκαετίας του ’20. Στην πρώτη σειρά, βρίσκεται πάντα η απαγωγή και ο θάνατος της νεότερης αδελφής της Phryne, Janey, όταν ήταν παιδιά και παρακολουθούσαν ένα τσίρκο, ένα έγκλημα που εξακολουθεί να στοιχειώνει την Phryne, αισθανόμενη ότι έπρεπε να είχε προστατεύσει την αδελφή της.

Επεισόδιο 5ο: Ένας μοδάτος φόνος (Murder à la Mode)

Βρισκόμαστε στον οίκο υψηλής ραπτικής των αδελφών Φλερί, στην «παριζιάνικη» πλευρά της οδού Κόλινς. Όταν φτάνει η Φράνι στη Μαντάμ Φλερί για μία πρόβα, ξαφνικά βρίσκεται εντελώς αναπάντεχα σ’ έναν τόπο εγκλήματος. Η χορηγός του οίκου βρίσκεται νεκρή από την ίδια της τη φουρκέτα στην τουαλέτα και όλοι οι παρόντες είναι ύποπτοι. Η Φράνι χρησιμοποιεί τις γνώσεις της στην υψηλή ραπτική για να βοηθήσει τον Τζακ να ξεσκεπάσει ένα περίπλοκο σχέδιο κλοπής κοσμημάτων.

Η σειρά που θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια (Β΄κύκλος), βασίζεται στα μυθιστορήματα της συγγραφέα Kerry Greenwood και δημιουργήθηκε από τους Deb Cox και Fiona Eagger.

Πρωταγωνιστούν: Essie Davis, Nathan Page, Hugo Johnstone-Burt

Μοιράσου το άρθρο: