Τo δέκατο επεισόδιο της σειράς μυστηρίου «Τα φονικά μυστήρια της κυρίας Φίσερ» (Miss Fisher’s Murder Mysteries), παραγωγής Αυστραλίας 2012, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 και ώρα 21:00.

Γενική υπόθεση: Μελβούρνη. Τα μυστήρια δολοφονίας της Miss Fisher περιστρέφονται γύρω από την προσωπική και επαγγελματική ζωή της Phryne Fisher (Essie Davis), μιας λαμπερής ιδιωτικής ντετέκτιβ στα τέλη της δεκαετίας του ’20. Στην πρώτη σειρά, βρίσκεται πάντα η απαγωγή και ο θάνατος της νεότερης αδελφής της Phryne, Janey, όταν ήταν παιδιά και παρακολουθούσαν ένα τσίρκο, ένα έγκλημα που εξακολουθεί να στοιχειώνει την Phryne, αισθανόμενη ότι έπρεπε να είχε προστατεύσει την αδελφή της.

Επεισόδιο 10ο: «Θάνατος στον αμπελώνα» (Death on the vine)

Όταν η Φράνι φτάνει σ’ έναν ειδυλλιακό αμπελώνα στην ύπαιθρο για να ερευνήσει έναν ύποπτο θάνατο του παρελθόντος, βρίσκεται στη μέση ενός ετήσιου Φεστιβάλ Κρασιού κι απέναντι στον θάνατο του δικού της πελάτη. Νιώθει υποχρεωμένη να ερευνήσει τον θάνατό του και να συνεχίσει με την αρχική υπόθεσή της, αλλά το εχθρικό περιβάλλον θεωρεί ότι εκμεταλλεύτηκε τη φιλοξενία τους και κάνουν τα πάντα για να φύγει. Η Φράνι συνειδητοποιεί ότι το γραφικό χωριό θρηνεί τον χαμό όλων των ικανών για εργασία αντρών για πάνω από μια δεκαετία. Η απώλειά τους, όμως, έχει μετατραπεί σε οργή προς τη γερμανική οικογένεια που διαχειρίζεται τους Αμπελώνες Βόιτ από την αρχή του αιώνα. Ο Χιου σώζει την Ντότι από το απειλητικό χωριό καθώς προετοιμάζεται για την πιο ιδανική, ποιητική πρόταση γάμου που μπορεί να σκεφτεί.
 Η σειρά που θα ολοκληρωθεί σε 13 ωριαία επεισόδια (Β΄κύκλος), βασίζεται στα μυθιστορήματα της συγγραφέα Kerry Greenwood και δημιουργήθηκε από τους Deb Cox και Fiona Eagger.

 

Πρωταγωνιστούν: Essie Davis, Nathan Page, Hugo Johnstone-Burt

Μοιράσου το άρθρο: