Ένα ανυπέρβλητο αριστούργημα φαντασίας και πραγματικότητας σε πέντε πράξεις, την περίφημη όπερα «Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Όφενμπαχ, σε λιμπρέτο του Ζιλ Μπαρμπιέ, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00. 

Ο Ζακ Όφενμπαχ από τα παιδικά του χρόνια στην Κολωνία θαύμαζε τις ιστορίες του Ερνστ Τέοντορ Βίλελμ (Αμαντέους) Χόφμαν, ο οποίος ήταν συγγραφέας, ζωγράφος και συνθέτης.

Ο εξηντάχρονος «Βασιλιάς της οπερέτας» αφοσιώθηκε στη δημιουργία της όπεράς του, γράφοντας στον διευθυντή της Οπερά Κομίκ: «Βιαστείτε να ανεβάσετε την όπερά μου. Δεν μου μένει πολύς χρόνος ζωής και μοναδική μου επιθυμία προτού πεθάνω είναι να παρίσταμαι στην πρεμιέρα της!». Δεν ήταν γραφτό όμως να συμβεί, γιατί ο Όφενμπαχ πέθανε χωρίς να έχει τελειώσει το αγαπημένο του έργο, το οποίο ολοκλήρωσε ο Ερνέστ Γκιρό.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Πλάθιντο Ντομίνγκο (τενόρος), Εντίτα Γκρουμπέροβα (σοπράνο), Κλάουντια Έντερ (μέτζο σοπράνο), Αντρέας Σμιτ (μπασοβαρύτονος), Γκαμπριέλ Μπακιέ (βαρύτονος), Τζέιμς Μόρις (μπασοβαρύτονος), Χουστίνο Ντίας (μπασοβαρύτονος), Ζεράρ Φριντμάν (τενόρος).

Τη Χορωδία της Γαλλικής Ραδιοφωνίας και την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας διευθύνει ο Σέιζι Οζάουα.

Παραγωγή-παρουσίαση: Άννα Σακαλή.

Συντονιστείτε στο Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6!

Info:

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 20:00

«Η όπερα στο Τρίτο Πρόγραμμα»

«Τα παραμύθια του Χόφμαν» του Ζακ Όφενμπαχ

Με τους Πλάθιντο Ντομίνγκο και Εντίτα Γκρουμπέροβα

Την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας διευθύνει ο Σέιζι Οζάουα

Live Streaming: webradio.ert.gr/trito

Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

Μοιράσου το άρθρο: