Το δράμα «Τα παιδιά του πολέμου» (Lore), συμπαραγωγής Γερμανίας-Αυστραλίας-Αγγλίας 2012, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016, στις 21:50, από το «Το Σινεμά στο σπίτι σας».


lore-5Υπόθεση:
 Στην ηττημένη και ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο Γερμανία του 1945, με τον Χίτλερ να έχει αυτοκτονήσει και τους γονείς της να έχουν συλληφθεί από τους συμμάχους, η δεκατετράχρονη Λόρε αναλαμβάνει την ευθύνη των μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Μην έχοντας άλλη διέξοδο επιβίωσης, η Λόρε αναγκάζεται να κατευθυνθεί -μαζί με τα τέσσερα μικρότερα αδέλφια της- προς το Βορρά και το σπίτι της γιαγιάς της, διασχίζοντας όλη τη γερμανική ύπαιθρο και βιώνοντας αμέτρητες κακουχίες.

loreΣτη χαώδη γερμανική ύπαιθρο, στην οποία προελαύνουν οι σύμμαχοι, η Λόρε συναντά το μυστηριώδη Τόμας, ένα νεαρό Εβραίο, ο οποίος έχει μόλις αποφυλακιστεί από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αν και ανεπιθύμητος, ο Τόμας τους ακολουθεί και η Λόρε βρίσκει την εύθραυστη πραγματικότητά της να καταρρέει από συναισθήματα μίσους και επιθυμίας. Για να επιβιώσει θα πρέπει να εμπιστευτεί έναν άνθρωπο, που έχει διδαχτεί να μισεί, την ώρα που οι συνέπειες των πράξεων και των πεποιθήσεων των γονιών της γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Εξαιρετικό δράμα απαράμιλλης αισθητικής από την Κέιτ Σόρτλαντ, με εκπληκτικές ερμηνείες από τους νεαρούς πρωταγωνιστές, βραβευμένο σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με σημαντικότερο το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (2012 Διάρκεια: 102΄

lore-4

Σκηνοθεσία: Κέιτ Σόρτλαντ

Σενάριο: Κέιτ Σόρτλαντ, Ρόμπιν Μουκερτζί (βασισμένο στο μυθιστόρημα «The Dark Room» της Ρέιτσελ Σάιφερτ)

Φωτογραφία: Άνταμ Αρκάπαου

Μοντάζ: Βερόνικα Τζένετ

Μουσική: Μαξ Ρίχτερ

Παίζουν: Σάσκια Ρόζενταλ, Κάι-Πέτερ Μαλίνα, Νέλε Τρεμπς, Ούρσινα Λάρντι, Χανς-Γιόχεν Βάγκνερ, Μίκα Σαϊντέλ, Αντρέ Φριντ, Έβα-Μαρία Χάγκεν

lore-2

lore-6

Μοιράσου το άρθρο: