Όλα τα επεισόδια της νέας ενδιαφέρουσας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας με τρένο» (The Great Continental and Indian Railway Journeys), παραγωγής BBC 2017, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020 (εκτός Σαββατοκύριακου), στις 16:15.

Σ’ αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, ο δημοσιογράφος Μάικλ Πορτίλο θα μας ταξιδέψει με τρένο και με οδηγό το βιβλίο του Τζορτζ Μπράντσο.

Μ’ αυτό το εγχειρίδιο του 1913, ο Μάικλ ξεκινά το ταξίδι από δύο πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Ασίας και ξεκινά δύο νέα σιδηροδρομικά ταξίδια.

Στη σκιά των βουνών του Καυκάσου, από τη Γεωργιανή πόλη Μπατούμι στη Μαύρη Θάλασσα και προς την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, μέχρι τις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.

Πιο βόρεια, εξερευνά την τεράστια γη της Ουκρανίας, που έγινε ανεξάρτητη χώρα το 1991. Πρόκειται για μια χώρα, το όνομα της οποίας σημαίνει «σύνορα» και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Μάικλ μαθαίνει για τη μεγάλη Ιστορία της, που βρίσκεται μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το ταξίδι συνεχίζεται με τέσσερα θεαματικά σιδηροδρομικά ταξίδια στην Ινδία: από την πόλη Αμριτσάρ μέχρι τη Σίμλα, από το Τζοντπούρ στο Νέο Δελχί, από το Λάκναου στην Κολκάτα και από τη Μαϊσόρ μέχρι το Τσενάι.

Σε κάθε ταξίδι, εξερευνά μια διαφορετική περιοχή της χώρας, προβάλλοντας τα μεγαλοπρεπή βουνά της Ινδίας, την έρημο και τις πεδιάδες που ποτίζονται από τα ιερά ποτάμια.

Ο Μάικλ συναντά μαχαραγιάδες, εξερευνά περίτεχνα παλάτια και χρυσούς ναούς και αποκαλύπτει ιστορίες από το παρελθόν της Ινδίας, 70 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τα παρακάτω επεισόδια τις εξής ημέρες και ώρες:

Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, στις 16:15 – Eπεισόδιο 1ο: «Από το Κίεβο στην Οδησσό» (Kiev to Odessa)

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, στις 16:15 – Eπεισόδιο 2ο: «Από το Μπατούμι στο Μπακού» (Batumi to Baku)

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, στις 16:15 – Eπεισόδιο 3ο: «Από το Αμριτσάρ στη Σίμλα» (Amritsar to Shimla)

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020, στις 16:15 – Eπεισόδιο 4ο: «Από το Τζοντπούρ στο Νέο Δελχί» (Jodhpur to Delhi)

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020, στις 16:15 – Eπεισόδιο 5ο: «Από τη Μαϊσόρ στο Τσενάι» (Mysuru to Chennai)

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020, στις 16:15 – Eπεισόδιο 6ο (τελευταίο): «Από το Λακνάου στην Κολκάτα» (Lucknow to Kolkata)

Μοιράσου το άρθρο: