Το δέκατο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής σειράς μυστηρίου «Θάλασσα από πλαστικό» (Plastic Sea / Mar de plastico), παραγωγής Ισπανίας 2015-2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019, στις 22:30.

Σε μια μικρή, αγροτική περιοχή της Ισπανίας, ζουν δίπλα-δίπλα οι εκατομμυριούχοι με τους μετανάστες εργάτες, τους άνεργους ντόπιους και τους ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων. Ένα πρωινό οι εργάτες στα θερμοκήπια, βρίσκουν το νεκρό σώμα μιας νεαρής κοπέλας. Είναι η κόρη του δημάρχου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δολοφόνου αρχίζουν αμέσως με επικεφαλής έναν αστυνομικό με θολό παρελθόν.

Η σκηνοθεσία είναι των Juan Carlos Cueto, Alberto Manzano και Rocío Martínez Llano. Πρωταγωνιστούν οι Rodolfo Sancho, Pedro Casablanc και Luis Fernández.

Eπεισόδιο 8ο, «Ομολογώ»: Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις φωτογραφίες που βρήκαν στο USB και διακρίνουν μια σιλουέτα που μοιάζει με ποδήλατο. Η δολοφονία της Μάρτα φαίνεται να διαφέρει από τις άλλες: η επιστολή «Μάρτα 5» είναι η μοναδική που έλαβε ο Φερνάντο μετά τον φόνο… Η αστυνομία βρίσκει το ποδήλατο: είναι ένα ειδικό μοντέλο. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια στο χωριό. Το ένα ανήκει στον Νάτσο και το άλλο στον Σέρχιο. Ο αδερφός του Φερνάντο λέει πως ξέρει ένα ενδιαφέρον μέρος όπου έχουν θαφτεί μια στολή ψεκασμού, ένα βρώμικο πουκάμισο, ένα μενταγιόν με την Παναγία και ένα ρολόι.

Ο Ρουέδα και ο Βλαντ μιλούν για τις νέες διαδρομές και για τη μέρα παράδοσης νέου φορτίου με γυναίκες. Ο Καλέντ τούς ακούει από μια γωνία του θερμοκηπίου και, οπλισμένος με θάρρος, αποφασίζει να δώσει την πληροφορία σε δημοσιογράφο…

Μοιράσου το άρθρο: