Το όγδοο επεισόδιο της δραματικής σειράς «The Young Pope» του βραβευμένου με Όσκαρ Πάολο Σορεντίνο και με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Τζουντ Λο, συμπαραγωγής Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίας-Αγγλίας-ΗΠΑ 2016, έχουν την ευκαιρία  να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15.

Οι μηχανορραφίες μελών του Κονγκλαβίου με σκοπό να καταλάβουν θέσεις ισχύος αποτυγχάνουν παταγωδώς και ο  νεαρός καρδινάλιος Λένι Μπελάρντο  εκλέγεται Πάπας και επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας.

Επιλέγει το όνομα Πίος 13ος και ξεκινά μια προσπάθεια να αλλάξει παραδόσεις και πρακτικές που ίσχυαν έως τότε στο Βατικανό.

Η αδελφή Μέρι, η μοναχή που τον μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο, εγκαθίσταται δίπλα του ως βοηθός και σύμβουλός του.

Οδηγημένος από την επιθυμία να συγκρουστεί με τους γονείς του, που τον εγκατέλειψαν όταν ήταν παιδί, ο Λένι οδηγεί την Καθολική Εκκλησία σε μια νέα συντηρητική κατεύθυνση, προκαλώντας αναστάτωση εντός και εκτός των τειχών του Βατικανού.

Σκηνοθεσία:  Πάολο Σορεντίνο.

Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Νταϊάν Κίτον, Σίλβιο Ορλάντο, Χαβιέ Κάμαρα, Σεσίλ Ντε Φρανς, Τζέιμς Κρόμγουελ, Λουντιβίν Σανιέ, Σκοτ Σέπερντ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, στις 23:15

Επεισόδιο 8ο. Ο Πάπας Πίος ο 13ος καταλαμβάνει εξ απήνης τους πάντες, όταν αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Αφρική.

Εκεί, συναντά την αδελφή Αντωνία, την οποία αγαπούν και σέβονται απεριόριστα, καθώς αποτελεί σύμβολο στον κόσμο των ιεραποστόλων. Εκείνη όμως, εκφράζει έντονα τη δυσπιστία της στο πρόσωπο του Λένι.

Μοιράσου το άρθρο: