Το 8ο επεισόδιο, «Συνάντηση με τον Γιώργο Βέη» της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Χωρίς ερώτηση», έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές μας, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:00Αποτελεί μία σειρά από κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ-προσωπογραφίες ανθρώπων των Γραμμάτων, της επιστήμης και της Τέχνης.

Εκπομπή 8η: «Συνάντηση με τον Γιώργο Βέη»

giorgos-veis-3Στην όγδοη εκπομπή της σειράς ντοκιμαντέρ «Χωρίς ερώτηση», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 16:00, στην ΕΡΤ2, καλεσμένος είναι ο ποιητής και πεζογράφος Γιώργος Βέης. Σε μια περιπλάνηση στον εκδοτικό οίκο «Ύψιλον», σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γωνιές της πόλης, που αποτελεί ένα από τα όμορφα κρυμμένα μυστικά της και όπου εξέδωσε τα περισσότερα από τα ποιήματά του, θα μας μιλήσει για το πολυσχιδές έργο του, τη θέση του ως διπλωμάτης του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και πώς αυτοί οι δύο κόσμοι συνυπάρχουν στη ζωή του.

Άνθρωπος πολυταξιδεμένος, λόγω της διπλωματικής του ιδιότητας, βραβευμένος για τα ποιήματα και τα πεζά του, έχει ασχοληθεί επίσης με την κριτική και τη μετάφραση. Απαγγέλλοντας μερικά από τα έργα του θα ολοκληρώσει την αφήγησή του, δίνοντας το δικό του στίγμα για τη νέα γενιά και τη σχέση της με τη λογοτεχνία.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μιχάλης Δημητρίου.

Ιστορικός ερευνητής: Διονύσης Μουσμούτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Κουνέλλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Χαρά Βλάχου.

Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου.

Μουσική: Νάσος Σωπύλης, Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Ηχητικός σχεδιασμός:  Fabrica Studio.

Μοντάζ: Σταύρος Συμεωνίδης.

Παραγωγός: Γιάννης Σωτηρόπουλος.

Εκτέλεση παραγωγής: Real Eyes Productions.

giorgos-veis giorgos-veis-2

Μοιράσου το άρθρο: